iCulture speelt: Lego LotR komt, Dragon Slayers en Dracula Twins

Dragon Slayers is een nieuwe 3D-actiegame voor iPhone en iPad en Lego Lord of the Rings komt ook naar iOS.

ICS Lego Lord of the Rings iPhone iPAdGisteren besparen we Lep’s World 3 en vandaag hebben we alweer het volgende spel voor je waarop je springt op de hoofden van tegenstander en met je hoofd beukt tegen stenen voor munten. Mario laat zijn sporen vandaag na in Dracula Twins. Nog meer steentjes in deze iCulture speelt vind je in het aankomende Lego Lord of the Rings, waarin je ze zowel sloopt als bouwt. Dragon Slayers is ten slotte een 3D-hakspel met een grote wereld.

Lego Lord of the Rings komt naar iOS

Het is een jaar nadat Lego Lord of the Rings op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitkwam en al die tijd hoorden we niks over een versie van het spel op de iPhone en iPad. Tot nu. Op TouchArcade beschrijft auteur Hodapp dat uitgerekend zijn moeder de onthulling van de game voor de touchscreens deed. Goed nieuws voor fans van fantasy, Lego, Lord of the Rings en voor mensen die net zo graag slopen als bouwen. Want net als in de andere games in de Lego-reeks, zal je ook nu weer veel objecten slopen om muntjes mee te pakken. Daarvan kan je weer (tussen het spelen van levels door) objecten smeden die je vaardiger maken als je levels herspeelt, zodat je de game uiteindelijk met een enorme cast van accessoires én personages uit Lord of the Rings uit kan spelen. Of de iOS-versie ook de grote open wereld van de spelcomputer-broertjes zal bevatten weten we nog niet. Ook een releasedatum is onbekend. Hieronder zie je beelden van de Nintendo 3DS-versie, waarop de iOS-variant vermoedelijk erg zal lijken.

Onbestaand retro: Dracula Twins

ICD Dracula Twins iPad iPhoneKan je Dracula Twins nou wel of niet zien als een retrogame – ofwel een spel dat doet denken aan vervlogen tijden? Het spel onthaalt je met twee stilstaande tekeningen die het verhaal uitleggen en een hoofdmenu met letters die meteen doen denken aan Angry Birds. Weinig ouderwets aan. De pixelstijl en het kleurgebruik van het spel zijn eveneens te verfijnd om terug te hinten naar het 16-bit tijdperk bijvoorbeeld, maar de knoppen onderin de balk doen dat juist wel. En dat niet alleen: ook de moeilijkheidsgraad van de game hint naar een ver verleden. Je hebt maximaal drie levens waarin je een level uit moet spelen, of verzamelt honderd muntjes en krijgt er een leven bij. In het begin leg je wellicht het loodje omdat de besturing net niet precies genoeg aanvoelt om de verte van een sprong goed in te schatten. Of omdat je vijanden niet meteen twee keer achter elkaar op het hoofd kan springen om ze te doden – en ondertussen wordt geraakt door een andere vijand. Na die gewenning is het de hoeveelheid tegenstanders, tricky sprongetjes en bewegende platformen die het je lastig kan maken. De platformfan met een beetje doorzettingsvermogen kan er wel iets mee, maar we vinden het gisteren besproken Lep’s World 3 toegankelijker en leuker.
Downloaden: Dracula Twins (gratis, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=Qy2nPxoLWdQ

Trailer van de Dag: Dragon Slayers

ICS Dragon Slayers iPad iPhone iOSOok drakenstrijders moeten onderaan de ladder beginnen. In Dragon Slayers sta je niet meteen over draken. De game die eerder al uit was voor Android, zet je eerst tegenover horden blauwe slijmmonsters en groene uitmergelde ogres die niets liever doen dan op je inhakken. Zo doorkruis je de dorpjes, bossen en stadjes als koene ridder terwijl je missies voltooit, geld en wapens spaart van dode vijanden en de deur openzet naar upgrades. De smid in het dorp helpt je aan betere wapens, bij de apotheker investeer je in levensenergie die je vermoedelijk al snel in het spel nodig hebt. Een ideaal model voor een free-to-play game, bewees het niet al te leuke Thor vorige week nog. Maar Dragon Slayers doet het anders. Het spel kost 3,59 euro en hanteert daarna wel in-app aankopen, maar die zijn in ieder geval in het begin veel schappelijker geprijsd dan in menig gratis game. Zo moet je echt knokken en sparen om aan ervaring en upgrades toe te komen waarmee je opneemt tegen grotere tegenstanders – en uiteindelijk draken natuurlijk. De besturing met de stick links en vele actieknoppen onderin en rechts heeft wat ruimte nodig en werkt daardoor beter op de iPad, maar ook op de iPhone kan je aan Dragon Slayers een uitgebreide fantasy-actiegame hebben.
Downloaden: Dragon Slayers. (€3,59, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2013, 20:02
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.