Nieuwe App Store-rubriek licht 64-bits iOS apps uit

De iPhone 5s maakt gebruik van een 64-bits-processor. Een nieuwe App Store-rubriek zet op een rij welke apps daar optimaal gebruik van maken
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store verbeterd voor iPhone 5s
Apple heeft een nieuwe App Store-rubriek geïntroduceerd, met daarin apps die zijn ‘verbeterd voor de iPhone 5s’. Het gaat hierbij om applicaties die onder andere gebruikmaken van de nieuwe 64-bits A7-processor, met onder andere Apple’s iWork, iLife en games zoals Infinity Blade III en Call of Duty: Strike Team. Heel vol staat de nieuwe sectie op het moment nog niet: het betreft een enkele rij op de voorpagina van de App Store.

In het overzicht staan de volgende apps vermeld:

Keynote, Pages en Numbers zijn gratis als je ze downloadt op een nieuw iOS-apparaat.

Inmiddels ondersteunen al meer apps de 64-bits-processor. Vermoedelijk zal Apple het aanbod binnenkort daarom uitbreiden. Veel van de genoemde apps zijn universeel, maar in de iPad-versie van de App Store staat nog geen A7-lijst. Dat terwijl de iPad Air en iPad mini Retina ook de A7-processor gebruiken.

Rond het verschijnen van de iPhone 5 waren een hoop mensen ook op zoek naar geoptimaliseerde apps, maar hierbij ging het vooral om applicaties die de nieuwe schermresolutie ondersteunden. Het gebruik van de nieuwe 64-bits A7-chip in de iPhone 5s kan een app een stuk sneller maken, maar bij apps die al snel waren is de verandering soms minder goed merkbaar. Het verschil zal vooral opvallen bij games, die vaak kampen met wat langere laadtijden. We hebben hiervan begin deze maand al de nodige titels op een rij gezet.

Lees meer over 64-bits iPhones en iPads in ons dossier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 16:08
Categorie Uncategorized
Onderwerpen 64-bit, a7, app store, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.