Pebble-horloge ondersteunt nu alle iOS 7-notificaties

De iOS-app voor smartwatch Pebble ondersteunt na een update alle notificaties onder iOS 7. Er is ook een nieuwe firmwareversie uitgekomen.

pebble smartwatch line-up

De Pebble-app voor iOS heeft een update gekregen, waardoor het bijbehorende horloge alle iPhone-notificaties onder iOS 7 kan ontvangen. De nieuwe functionaliteit werd afgelopen week al door Pebble aangekondigd, maar toen was de vernieuwde iOS-app nog niet door Apple goedgekeurd. Om van de nieuwe functie gebruik te maken moet je ook de laatste firmware installeren op het horloge, die vanaf vandaag ook vanuit de iOS-app wordt aangeboden.

pebble horlogeSmartwatch Pebble is al vanaf het begin in staat om notificaties van je iPhone te ontvangen, maar was hierin enigszins beperkt. Apps stuurden alleen notificaties als je de berichten in- en uitschakelde vanuit de iPhone-instellingen, iets dat je opnieuw moest doen als de Bluetooth-verbinding verbrak. Alleen met een jailbreak werden notificaties continu naar de iPhone gestuurd. Na het installeren van de nieuwste app-update en firmwareversie moeten alle berichten probleemloos binnenkomen.

Volgens AnandTech worden de iOS 7-notificaties via Bluetooth 4.0 (Low Energy) naar het horloge gestuurd. Dit Bluetooth-protocol is over het algemeen zuiniger, waardoor het horloge het in theorie langer zal volhouden. Tot voor kort werd alleen Bluetooth 2.1 ondersteund. Het Pebble-horloge zal als een nieuw apparaat verschijnen als je hem via Bluetooth 4.0 probeert te koppelen. Voor deze Bluetooth-methode is minstens een iPhone 4s vereist. Wat voor verschil dit in de praktijk zal bieden is nog niet duidelijk – de app-update is nog maar net uit en we hebben daarom nog geen batterijtest kunnen doen.

Toen Pebble afgelopen week de nieuwe notificatie-ondersteuning aankondigde, werd ook de Pebble SDK 2.0 bekendgemaakt. Hiermee krijgen ontwikkelaars toegang tot API’s voor Javascript, Accelerometer, Data Logging en Persistent Storage. De Acceloremeter-ondersteuning maakt het in theorie mogelijk om bijvoorbeeld je stappen te tellen, waardoor het Pebble-horloge een potentiële concurrent voor activiteitentrackers zoals de Nike FuelBand en Fitbit Force wordt.

Downloaden: Pebble Smartwatch (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Pebble iOS Notifications from Pebble Technology on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2013, 21:29
Categorie Lifestyle
Onderwerp pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.