iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 1-2022 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 1 in 2022 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

iCulture App van de Week: Flatify
Flatify is een handige app voor huishoudens. Je kunt taken verdelen om de boel draaiende te houden. In de app houd je bij wie welke taak doet en kun je ook zien wie zich het vaakst aan die opdracht houdt. Ook zit er een boodschappenlijstje in die met iedereen wordt gesynchroniseerd. Hebben jullie kosten gemaakt, dan kun je die in Flatify zetten. Met de chatfunctie houd je iedereen op de hoogte.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Naast ál deze functies kun je ook nog eens een gedeelde agenda maken. Dat kan natuurlijk ook in de Agenda-app van Apple, maar in Flatify komt alles samen. In het overzicht zie je welke taken jouw kant op komen binnen 7 dagen. Sommige functies zijn betaald, maar de goede orde in huis is ook wat waard. Het werkt met gezinnen, maar ook met studentenhuizen.

Bekijk ook

Je agenda delen met anderen doe je zo

Met behulp van iCloud kun je een iPhone agenda delen met anderen, zoals je vrienden of familie. Het werkt ook op de iPad en op de desktop. In deze tip leggen we uit hoe een agenda delen werkt en waar je op moet letten tijdens het instellen.

SKRWT

Ken je SKRWT nog? Deze fotografie-app kreeg al bijna 5 jaar geen update, maar is eindelijk terug van weggeweest met een nieuw design. Deze app kan lenscorrecties uitvoeren om te compenseren voor je perspectief en lensinstellingen. Zo trek je bijvoorbeeld een foto van een hoog gebouw recht, terwijl jij er vlak voor stond. Ook kun je effecten voor spiegelingen toepassen en zit SKRWT boordevol overige lenseffecten. Houd je van creatieve fotografie, download deze app dan vooral.

GetEase

We hebben inmiddels allemaal wel gehoord van flitsbezorgers, maar GetEase pakt het anders aan. In plaats van boodschappen, kun je via deze app allerlei diensten aan huis laten “bezorgen”. Zo kun je een kapper, sportleraar, nagelspecialist, masseur en nog veel meer mensen aan huis (of kantoor) laten komen. Dat is niet binnen 15 minuten zoals met boodschappen, maar je kunt in plaats daarvan een tijdslot inplannen. Momenteel werkt de dienst alleen in Amsterdam, maar GetEase belooft snel uit te breiden.

Bekijk ook

Flitsbezorgers: met deze apps kun je snel boodschappen bestellen

Iets vergeten bij de supermarkt? Je hoeft de deur niet meer uit! Er zijn steeds meer apps om snel eten en boodschappen te bestellen. Sommige aanbieders beloven binnen 10 minuten te leveren. Welke apps je zoal kunt proberen lees je hier!

ToDon’t

Sinds december kun je met Apple’s Swift Playgrounds 4-app zelf een app maken én publiceren op je iPad. Eén van de eerste apps die op deze manier is ontwikkeld, is ToDon’t. Deze takenlijst toont juist de dingen die je niet hoeft te doen. Die kun je afstrepen en dan blijkt dat het wel meevalt hoeveel je nog wel moet doen. De taken worden willekeurig aangemaakt, dus je hoeft niet zelf overbodige taken toe te voegen. ToDon’t heeft een komische insteek, maar kan best goed zijn om echt te gebruiken.

Bekijk ook

Swift Playgrounds 4: apps maken en insturen rechtstreeks vanaf de iPad

Het is met Swift Playgrounds 4 mogelijk om op de iPad apps te bouwen en rechtstreeks in te dienen bij Apple. In versie 4.1 van Swift Playgrounds kan dat ook op de Mac.

Mockview

Als we bij iCulture één ding vaak tegenkomen is het een lelijke mockup. Dat is een afbeelding van een iPhone of ander apparaat met daarin een screenshot. Vaak kloppen de verhoudingen niet of is niet het juiste product gebruikt om een screenshot af te beelden. Met Mockview moet dat eenvoudig worden. Deze app heeft allerlei (recente) Apple-producten ingebouwd waar jij in een mum van tijd een prachtige 3D of 2D mock-up mee kunt maken. Je kiest zelf de kleur van het apparaat en je kunt allerlei mooie achtergronden kiezen. Mockview is ook nog eens helemaal gratis, dus we willen vanaf nu alléén nog maar mooie mockups zien op het internet!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.