iPhone 4-apps bijna schermvullend op iPad te gebruiken

Applicaties voor de iPhone 4 zijn bijna schermvullend op de iPad te gebruiken. Daardoor wordt het plezieriger voor iPad-gebruikers om iPhone-applicaties te installeren.

ipad screenEr zijn nu meer dan 10.000 iPad-applicaties beschikbaar in de App Store, bleek een paar dagen geleden. Natuurlijk kun je meer dan 200.000 iPhone-applicaties installeren, maar door het verschil in schermresolutie tussen iPhone en iPad blijft het toch behelpen. Er zijn maar weinig apps die er in dubbele resolutie goed uitzien op de iPad. Met de pas aangkondigde iPhone 4 komt daar verandering in: het verschil in schermresolutie is veel kleiner. Daarom zijn applicaties voor de iPhone 4 bijna schermvullend op de iPad te gebruiken.


De nieuwe iPhone krijgt een resolutie van 640 x 960 pixels en daarmee beslaan de apps 78% van het iPad-scherm. Het is voor ontwikkelaars van apps daardoor minder dringend geworden om aparte iPhone- en iPad-apps te maken.

Door de afwijkende schermverhoudingen van beide apparaten zit er aan de zijkanten een iets bredere zwarte balk dan aan de onder- en bovenkant. Het werd opgemerkt door de ontwikkelaar van Make Coffee, een tamelijk zinloze amusementsapp om met je iPhone koffie te kunnen zetten. Volgens de ontwikkelaar neemt een applicatie voor de iPhone 4 wel 75% van het iPad-scherm in, maar werkelijkheid is het (640 x 960) / (1024 x 768) = 78 procent.

Onderstaand plaatje geeft de verhoudingen aan:

iphone 4 apps

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 juni 2010 om 13:15
Categorieën
Achtergrond, Apps

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.