Applicaties voor iPhone 4 bijna schermvullend op iPad te gebruiken

Applicaties voor de iPhone 4 hebben een zodanige resolutie dat ze bijna schermvullend op de iPad te gebruiken zijn: ze nemen 78% van het scherm in.

iphone schermNu de iPhone 4 een scherm met een veel grotere resolutie krijgt, staan ontwikkelaars voor de klus om hun apps aan te passen aan het nieuwe scherm. In plaats van 320 x 480 pixels moeten ze nu rekening houden met 640 x 960 pixels. Voor iPad-bezitters is dat een goede ontwikkeling, want de nieuwe apps beslaan bijna het hele iPad-scherm. Gemakzuchtige ontwikkelaars kunnen er daarom ook voor kiezen om alleen een app voor de iPhone 4 te maken.

Door de afwijkende schermverhoudingen (de iPad heeft een resolutie van 1024 x 768) zit er aan de zijkanten een iets bredere zwarte balk dan aan de onder- en bovenkant. Het werd opgemerkt door de ontwikkelaar van Make Coffee, een tamelijk zinloze amusementsapp om met je iPhone koffie te kunnen zetten. Volgens de ontwikkelaar neemt een applicatie voor de iPhone 4 wel 75% van het iPad-scherm in, maar wie het doorrekent komt op (640 x 960) / (1024 x 768) = 78 procent.

Onderstaand plaatje geeft de verhoudingen aan:

iphone 4 apps

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2010, 13:15
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, iPhone 4, resolutie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.