Sanoma gaat Nederlandse tijdschriften op iPad brengen

·

tijdschriftenUitgever Sanoma heeft plannen om diverse tijdschriften op tablets zoals de iPad uit te brengen. In digitale edities voor gewone e-readers ziet de uitgever niets. Directeur Michiel Buitelaar zegt in een interview met Bright: “In readers zonder kleur en zonder touchscreens gaan we geen energie steken.” Sanoma brengt tijdschriften zoals Donald Duck, Autoweek, Margriet, Panorama, Viva en talloze andere titels op de markt. Buitelaar is niet erg enthousiast over e-readers zoals de Kindle. “Tijdschriften zijn anders dan boeken. De entertainmentwaarde is belangrijker. We hebben gekeken naar de Kindles en dachten: we wachten nog wel even.”

Bij de iPad is de situatie anders omdat het apparaat een touchscreen heeft en content in kleur kan laten zien: “Je kunt meer uit het medium halen en multimediale dingen toevoegen.” Buitelaar is ook van plan om tijdschriftapplicaties te ontwikkelen, met name voor de iPhone, maar ziet er ook een gevaar in: “Dat er steeds meer apparaten bijkomen is leuk, maar ook gevaarlijk. We moeten kiezen voor welk apparaat we apps gaan maken. Dat is nu bij smartphones zo en dat krijg je straks bij tablets ook”, zegt Buitelaar.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.