Sanoma gaat Nederlandse tijdschriften op iPad brengen

·

tijdschriftenUitgever Sanoma heeft plannen om diverse tijdschriften op tablets zoals de iPad uit te brengen. In digitale edities voor gewone e-readers ziet de uitgever niets. Directeur Michiel Buitelaar zegt in een interview met Bright: “In readers zonder kleur en zonder touchscreens gaan we geen energie steken.” Sanoma brengt tijdschriften zoals Donald Duck, Autoweek, Margriet, Panorama, Viva en talloze andere titels op de markt. Buitelaar is niet erg enthousiast over e-readers zoals de Kindle. “Tijdschriften zijn anders dan boeken. De entertainmentwaarde is belangrijker. We hebben gekeken naar de Kindles en dachten: we wachten nog wel even.”

Bij de iPad is de situatie anders omdat het apparaat een touchscreen heeft en content in kleur kan laten zien: “Je kunt meer uit het medium halen en multimediale dingen toevoegen.” Buitelaar is ook van plan om tijdschriftapplicaties te ontwikkelen, met name voor de iPhone, maar ziet er ook een gevaar in: “Dat er steeds meer apparaten bijkomen is leuk, maar ook gevaarlijk. We moeten kiezen voor welk apparaat we apps gaan maken. Dat is nu bij smartphones zo en dat krijg je straks bij tablets ook”, zegt Buitelaar.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

10 reacties

 1. door Jurgen

  Goed nieuws!! Ik hoop dat meer uitgevers dit voorbeeld gaan volgen!

 2. door W

  Ik zeg: laat maar komen!

 3. door Punto

  Donald Duck op de iPad, I love it!

 4. door marcooo

  Toch een van de meest toonaangevende uitgevers die gaan publiceren op de iPad .. dat is echt super positief nieuws.
  Ik koop nooit bladen in de schappen, maar op de iPad zie ik het best zitten. Als ze dan maar niet net zo duur zijn ;-)

 5. door Frank

  kijk goed nieuws hoop wel dat je dan een app van sanoma hebt en daar dan 1 tijdschrift kan aanschaffen en niet vast zit aan een abbo.
  Zal mij benieuwen of ze dan hetzelfde eruit zien als in de schappen alleen met meer multimedia mogelijkheden.

 6. door Jordy

  Yes! Donald Duck op de iPad! :D
  Ik zie het al helemaal zitten! Ik heb er zin in!

 7. door Adrie Noordhuis

  Wanneer ze de papieren abonnementen dan ook meteen een abonnement geven voor de Ipad zou ik wel heel erg tevreden zijn….

 8. door Stefan

  Heb ik iets gemist? de iPad komt toch nog niet in de benelux?

 9. door Thijs

  @Stefan:
  Hij komt er wel maar later ;-)

  @Adrie Noordhuis:
  Dat zou helemaal top zijn, dat is echt handig!

 10. ik wacht daar op,
  ik heb een kapperzaak in knokke en wil af van al mijn magazines. Enkel nog een Ipad voor elke klant waarbij ik 10 abonnementen heb op verschillende vlaamse en franse modebladen.
  Ik wacht af,…
  heb ondertussen al overal WIFI voor mijn klanten van iphone’s en black B.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.