Meeste iPad-bestsellers gaan $9,99 kosten

Bijna alle bestsellers op de iPad gaan $9,99 kosten, blijkt uit gelekte informatie. New York Time's bestsellers kosten veelal $9,99 waarbij Apple 30% opstrijkt.

jackie collinsBoeken kopen op de iPad gaat straks net zo goedkoop worden als op de Amazon Kindle. Uit een uitgelekte schermfoto blijkt dat van de 32 boeken in de New York Time’s bestseller-lijst maar liefst 27 stuks voor $9,99 verkocht zullen worden. De volledige top 10 bestaat uit boeken van $9,99. Dit is dezelfde prijs die Amazon vraagt voor bestsellers. Het duurste boek in de lijst was Poor Little Bitch Girl van Jackie Collins (de zus van Joan Collins). Haar boek kost $12,99.

De top 5 ziet er als volgt uit:
1. Chelsea Chelsea Bang Bang, door Chelsea Handler – $9.99
2. The Help, door Kathryn Stockett – $9.99
3. The Silent Sea, door Clive Cussier & Jack Du Brul – $9.99
4. Ontbrekende titel
5. Abraham Lincoln: Vampire Hunter, door Seth Grahame-Smith – $9.99

Om de Kindle te promoten en marktaandeel te winnen heeft Amazon nieuwe boeken altijd voor $9,99 verkocht. Ze draaiden daarop verlies. Bij de iPad-boeken werd de indruk gewekt dat uitgevers vrijer zijn in het kiezen van de verkoopprijzen, zolang Apple maar 30% krijgt. Daardoor zouden boeken voor de iPad waarschijnlijk duurder uitvallen. Maar dat blijkt niet het geval: bijna alle populaire boeken kosten $9,99.

Hieronder zie je de foto waar AppAdvice.com de hand op wist te leggen:
ipad boeken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2010, 20:53
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.