Eenderde van iPad-kopers gaat de iPad gebruiken voor boeken

Eenderde van de iPad-gebruikers gaan hun nieuwe speeltje gebruiken om boeken te lezen, de helft gaat de iPad gebruiken om websites te bezoeken.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iBook op de iPadVolgens een onderzoek van comScore onder 2.176 iPad-kopers blijkt eenderde van de ondervraagden de iPad te gaan gebruiken als e-reader, oftewel voor het lezen van boeken. 37% van de ondervraagden antwoorden dat ze zeer waarschijnlijk boeken zullen lezen op hun gloednieuwe iPad. De ondervraagden hebben nog geen van allen de iPad in hun bezit. 34% van deze groep zegt dat ze de iPad gaan gebruiken om kranten en tijdschriften mee te lezen. De iPad gaat volgens het onderzoek het meest gebruikt worden voor websites: 50 procent van de ondervraagden gaat de iPad gebruiken om hun favoriete websites op te bezoeken.


Voor gebruikers die al eerder met Apple-producten hebben gewerkt, bijvoorbeeld met de iPhone of een Macbook, is de kans groter dat deze voor kranten en abonnementen op tijdschriften gaan betalen. Dit is 52%. Naast gebruik voor websites gaan de ondervraagden de iPad ook voornamelijk gebruiken voor e-mail (48%), muziek (38%), adresboek (37%) en films en videos (36%). Mocht jij al een iPad gekocht of wil je dit nog gaan doen, waar ga jij de iPad voor gebruiken? Is dit voornamelijk voor games of misschien voor het onderhouden van sociale contacten?

Een ander feitje uit het onderzoek is dat 49% toch wel blij is met de naam iPad. Mannen en vrouwen vinden evenredig dat de naam die Apple gekozen heeft positieve impressie achterlaat. Wat vind jij?

Bron: TUAW

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.