Medewerkers Apple Genius Bar snappen iPhone (nog) niet

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

Apple Genius Bar niet zo geniaalApple deed een tijd geleden een oproep voor verhalen over de iPhone. Eentje zal het helaas niet halen, omdat daaruit blijkt dat de genieën van de Apple Genius Bar helemaal niet zo geniaal zijn. Een iPhone-gebruiker merkte dat het belgeluid van de telefoon het niet meer deed. Na twee bezoekjes aan de Apple Store, waar drie medewerkers van de Genius Bar zich over het probleem bogen, kreeg ze alleen zinloos advies.

De Genius Bar is balie met barkrukken in de Apple Store, waar je als gebruiker naartoe kunt voor technisch advies en uitleg. De medewerkers van de Genius Bar zijn volgens de website van Apple mensen met uitzonderlijk veel kennis van de producten. Maar het gaat wel eens mis. In het geval van de niet-rinkelende iPhone kreeg de bezitter het advies om het systeem te herinstalleren en andere onzinnige handelingen te doen. Uiteindelijk kreeg de winkelmanager het idee om de muteknop aan de zijkant uit te zetten. Resultaat: de iPhone belt weer, zoals het hoort. Soms ben je blijkbaar zo geniaal dat je de simpele oplossingen over het hoofd ziet.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.