iPhone 5 krijgt aluminium achterkant en nieuwe antenne?

·

iphone 5 mockupVolgens een Chinese bron stapt Apple af van de glazen achterkant voor de iPhone. De iPhone 5 krijgt een aluminium behuizing, net als de eerste generatie iPhone. Dat schrijft de Economic Daily News, een Chinese nieuwssite. Apple zou kiezen voor een design, vergelijkbaar met de iPod touch, zodat er geen problemen zijn met krassen en het produceren van glasplaten voor de witte versie.

Ook zal de antenne een nieuw ontwerp krijgen, waarbij Apple afstapt van het huidige design met de antenne aan de buitenkant. De iPhone 5 zou de nieuwe Apple A5-processor aan boord hebben en in juni/juli worden aangekondigd. Dat laatste is niet verrassend, want de iPhone is al viermaal op rij in juni/juli op de markt gebracht. De antenne zou in het nieuwe ontwerp worden verplaatst naar het Apple-logo. De foto hierboven is een Japanse mockup.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

93 reacties

 1. door Jeff

  Ik weet niet of ik dit nou mooi vind of niet. Het ziet er een beetje goedkoop uit, naar mijn mening. Een beetje als van dat zilveren plastic dat je weleens op goedkoop speelgoed ziet.

 2. door Nick

  Die foto :S..
  Dit is een beetje te vroeg voor een 1 aprilgrap lijkt me

 3. door dannyy

  Ik weet dat het plaatje niet klopt, maar die iPhone die wil ik wel! Ziet er heel erg goed uit!

  Dat van de antenne lijkt me ook dat Apple dit gaat doen, het is toch een nadeel van een iPhone.

  De A5 processor lijkt mij een zekerheidje, net zoals bij de A4(eerst in de iPad en daarna in de iPhone 4).

 4. door bas

  hoop het niet. dit is de lelijkste mock-up die ik ooit heb gezien.

 5. door Mauze

  WOW geweldig design!! (mits het waar is)
  beter dan de iPhone4!!
  kan niet wachten tot hij uitkomt!! mag in juli over naar een nieuw contract ;-)

 6. Hmm, weet niet precies wat ik hiervan moet denken….

  Ik wacht de keynote wel gewoon af :)

 7. door Henk

  Ook weer afgeronde kanten als ik de afbeelding zo zie?

 8. door Gaetan

  Euh, mockup lijkt heel erg op 3GS, maar dan in aluminium. Wordt het niet eens tijd om nog eens iets drastisch te veranderen? Kwestie van de niet-zo-die-hard-Apple-fanboy-klant ook nog iets leuks te bieden… Ik vind de iPhone een supertoestel. Heb ze allemaal gehad behalve de 3G en vond het uiterlijk altijd net maar zozo…
  Ach ja, we’ll see. ;-)

 9. door Ptrick0!

  Vind het design van de mockup ook wel mooi =D

 10. door vincefra

  Enfin, komkommertijd op Apple gebied en we duiken een verhaal van aluminium behuizing op …

  metalen behuizingen voor toestellen met antenne’s zijn nooit echte goede combinaties.
  getuige hiervan de verschillende merken (nokia, sony, motorola, … ) die ooit met metalen toestellen uit kwamen, hebben steeds de plaats van antenne met plastiek voorzien … (al dan niet in een lak laag die op het metaal lijkt).

  antenne achter apple logo … daar waar je je hand voor houdt … dat is toch ook niet zo slim … (of dienen we eerst een handleiding te lezen over hie het toestal in de hand te houden … )
  Meeste toestellen zetten antenne’s boven of onder … om de simpele reden dat je daar meestal je hand niet houdt (zijkanten, achterkant … ) en dus het minst storing is …

  Apple zou eens moeten leren uit de schoolvoorbeelden op de markt (+- 99% van alle andere toestellen).

  Nu ja, als ze het wel goed kunnen doen met een aluminium behuizing, dan zie ik dat wel zitten … maar laten we dat afwachten …

  En nu de statistieken:
  – aluminium 10%
  – A5 processor (of een versie B hiervan) – 90%
  – juni/juli – 90%

 11. door marco simon

  Vond dat design altijd al heel mooi.
  Heb zelf de ipod touch gehad.
  De achterkant zat vol kleine krasjes, maar zelfs dat zag er niet vervelend uit. Als ze geborsteld allu nemen ben je ook daar vanaf..

  Van de andere kant, ik geloof er niks van ;)

 12. door Ruben

  O__o Lelijk! iPhone 4 is mooier

 13. door Joop

  IPad achterkant lijkt mij prima. IK hoop dat het beter wordt dan de Iphone 4, dat was toch wel een teleurstelling voor mij. Hopen dat de IPhone 5 echt gaat vernieuwen.

 14. door Mathijs

  Grappig dat alle reacties gaan over het plaatje, terwijl erbij vermeld staat dat t mockup is.

  Persoonlijk hoeft van mij de aluminium behuizing niet zo, ik vind de iPhone4 de beste tot nu toe. En ook zeker de mooiste tot nu toe. Het beste tegen krassen en wat dan ook.

  De eerste iPhone, die met Alu achterkant was bij mij juist verschrikkelijk beschadigd. Beter doen ze het dus niet..

 15. door Theofrombaarn

  Nu nog iets hoekiger en een stukje zwart aan de onderkant en mijn 2g lijkt ineens weer op het nieuwste model. ;)

 16. door Joop

  @Ruben: huh? Vindt u dat? Ik vond mijn 3GS mooier dan de 4 die ik nu heb…

 17. Origineel geplaatst door marco simon
  Vond dat design altijd al heel mooi. Heb zelf de ipod touch gehad. De achterkant zat vol kleine krasjes, maar zelfs dat zag er niet vervelend uit. Als ze geborsteld allu nemen ben je ook daar vanaf..Van de andere kant, ik geloof er niks van

  Dat lijkt mij ook wel wat idd. Geborstelde aluminium achterkant. Verder uiteraard een A5 processor en een launch in juni zou niet gek zijn.

 18. door jasper

  4 maal op rij in juni/juli geintroduceerd? Ik dacht dat de eerste iPhone in de lente was geintroduceerd.. Correct me if im wrong..

 19. @jasper – 29 juni 2007 om exact te zijn (aankondiging 9 januari 2007)

 20. door asdsf

  @Joop: Ook ik vind de iPhone 4 mooier dan de plastic 3G en 3GS. Het is voor mij de mooiste iPhone tot nu toe.
  Het benaderd het minimalisme het beste van alle verschillende uitvoeringen. Helemaal trouw aan Apple’s design visie.
  Als 2e vind ik de iPhone 2g (originele iPhone) dan het mooiste. Laatst heb ik er weer een gekocht in goede staat. Om te bewaren, puur uit nostalgie.
  Daarna komen wat mij betreft de 3G en 3GS. Daar vond ik niet zo veel aan. Had er later spijt van dat ik van de 2G over was gestapt op de 3G. Buiten het snellere internet om.

 21. door Mikey

  Ik verwacht niet dat apple nu weer met een heel nieuw ontwerp komt, het verschil tussen de 3G en de 3GS was ook vrijwel onzichtbaar. Ik denk eerder dat de technische specificaties verbeteren, en dan kan ik fijn weer een jaartjes wachten (totdat mijn abbo is afgelopen :))

 22. door rjj marks

  Origineel geplaatst door asdsf
  @Joop: Ook ik vind de iPhone 4 mooier dan de plastic 3G en 3GS. Het is voor mij de mooiste iPhone tot nu toe.Het benaderd het minimalisme het beste van alle verschillende uitvoeringen. Helemaal trouw aan Apple’s design visie.

  Geldt zelfs voor het bereik :-)

 23. door Danny de Ruiter

  Zou het geweldig vinden als Apple het design van de 5 overneemt van de iPad 2. Vond het heel jammer dat men na de eerste generatie van het annuminium afstapte.

  Deze mockup is overigens echt lelijk!

  Het blijft afwachten wat Jonathan nu weer heeft verzonnen!

 24. door Alexander

  haha al die mensen over het plaatje…
  ben ik dan de enige die ziet dat het een 3g/3gs is waarbij de achterkant aluminium is gemaakt :P
  ben echt benieuwd wat het echte design gaat worden, me abbo zit er bijna op:P

 25. door Joep

  @asdsf: De IPhone 4 vind ik te gewoon de 3GS is voor mij het mooist!

 26. door Alex

  De 4 houdt **** vast. Te scherpe randen. 3G(s) blijft t mooist. Hoop dat 5 weer wat terug naar de roots gaat.

 27. door compliceert-013

  Ik gok op liquide metal!! Ze hebben dat recht niet voor niets in handen ;) A5 lijkt mij meer dan logisch! Hoop wel dat de WOW factor weer omhoog geschroefd wordt! Mijn inziens een beetje matig de afgelopen 2 jaar.

 28. door koen

  Dit gaat niet gebeuren hoor,.. leuk die rumors,. ik zelf hou er ook altijd wel erg van, maar dit is een van de dingen die ik niet snel zie gebeuren,.

  Als je naar de ipad krijgt heeft de ipad 3G ook een zwarte bovenkant voor de 3g antenne,.. in deze mockup zie ik daar nergens iets van terug,.. ikzelf heb ook de eerste generatie iphone gehad en de reden waarom ze over zijn gestapt op plastic en daarna glas, is omdat het ontvangst van zo’n telefoon veel beter is dan wanneer je aluminium gebruikt

 29. door asdsdf

  @rjj marks: Onzin… bereik is prima. In de praktijk ondervindt je geen hinder van de “death grip”.

 30. door Terry

  Wat irritant dat 90% van de reacties over het plaatje gaan terwijl het gewoon een simpele Photoshop is. Zijn iPhoneclub-bezoekers nou echt zo simpel? :(

 31. door Bart

  De 4 is de mooiste tot nu toe. En van dat gezanik over de antenne begrijp ik niet zoveel. Mijn 4 heeft beter bereik dan de 3G, en z’n GPS is fenomenaal, dus….

 32. door sanderp

  Slechte mock-up. Zit niet eens een flitser op de achterkant. Gewoon knippen en plakken met iPhones en iPod touches..

 33. door Mattias

  @Terry: een groot deel spijtig genoeg wel aan de reacties te zien en dan heb ik het niet enkel over dit artikel

 34. door Tom D

  iPhone 4 is de mooiste dat er bestaat. Een aluminium achterkant zal zelfs lelijker zijn dan 3G.

 35. door TiCo

  als de ipad dunner kan dan kan de ipone het ook :D ps. de iphone zal beter niet beter zijn met een andere achterkant het krast net zo snel een waarschijnlijk moeilijker te vervangen dan de plastic versie van nu

 36. door darth vader

  Als je naar de iPad kijkt zit er bij de 3G versie een zwart stuk kunstof daar waar de antenne zit. Dus als dat een oplossing moet zijn tov aluminium, dan hoeft de iPhone 5 voor mij niet! Dan blijf ik bij de 4. Ik vraag mijzelf toch vaak af hoe Apple dit design kan evenaren!

 37. door kees

  logisch, beetje ipad look. lekker alles in een lijn trekken.

  het ontwerp van de iphone 4 is toen bedoeld om de ‘zakelijke gebruikers’ over te halen.

 38. door Rob

  Als hij er echt zo uit gaat zien blijf ik maar bij de iPhone4 4n kijk later wel uit naar wat anders.
  Dit is terug naar de iPhone2 en niet echt vernieuwend.
  Maar goed, zal wel niet gebeuren. #hoax

 39. door Tom

  Heel lelijk wat mij betreft.

 40. door jos

  ik heb nu itouch en ik heb hoesje en alleen maar krassen dus beter glazen achterkant

 41. door Jordi

  Ik wacht tot de 5 uitkomt en koop mij dan een 4 :-D.

  De 4 vind ik gewoonweg prachtig.

  En volgens de foto krijgt de 5 weer de look van de 3g/s en dat is niet mijn smaak.

 42. door dromedaris

  Dan vind ik die van mij beter:
  http://i54.tinypic.com/2djzygn.jpg

 43. door Gerardus89

  Origineel geplaatst door Gaetan
  Euh, mockup lijkt heel erg op 3GS, maar dan in aluminium. Wordt het niet eens tijd om nog eens iets drastisch te veranderen? Kwestie van de niet-zo-die-hard-Apple-fanboy-klant ook nog iets leuks te bieden… Ik vind de iPhone een supertoestel. Heb ze allemaal gehad behalve de 3G en vond het uiterlijk altijd net maar zozo… Ach ja, we’ll see.

  Tja dat is jouw mening, een ieder heeft zo zijn eigen mening. Ik heb nu ruim 6 maanden de iPhone 4, en nog steeds denk ik soms wanneer ik hem uit het hoesje haal, wat een mooi ontwerp en wat voelt dit premium aan. Dit heb ik nog bij geen enkel product in mijn leven gehad. Dus ja, dat is dan weer mijn mening ;)

 44. door Jeroen

  Is dan echt IEDEREEN liquid metal vergeten ?
  Dit zal wel eens goed kunnen kloppen, maar dan geen alu, maar LM.

 45. door DeLiekes

  @asdsdf: Niets onzin.
  In de praktijk zijn er wel degelijk mensen die er last van hebben. Ik inclusief. En ik kan er nog opsommen hoor.

 46. door Erik

  Doe mij maar gewoon de iPhone 6 met Quad-Core Intel i7 processor.

 47. door dito

  en van al die mensen die brullen van hebben hebben zal er uiteindelijk er misschien maar een het toestel daadwerkelijk kunnen betalen zonder korting met een abo

  apple begint gewoon rotte producten af te leveren
  en een keer gaat apple diep vallen want spelletje blijft niet duren

 48. Zolang ze er maar niet zo’n hoekerig ding er van maken als de iPhone 4 vind ik het allemaal prima. Dus als ie zo ongeveer uit komt te zien als op de foto ben ik blij. :)

 49. door Boxerip

  Foto is gewoon een 3gs in een kleur,voor degene wat het niet ziet. En dat gissen hoe de iphone 5 gaat uitzien,dat wacht ik af. Over de ipad2 heb ik zoveel gelezen…. Komt sd in,en bla bla kleiner,bla bla. En wat is het geworden. In iedergeval geen bla bla. Ik zou wel blij zijn als dat glas minder is aan een telefoon. Als hij valt is hij ook kapot. Telefoon moet wel een beetje tegen een val kunnen . Laat de iphone 4 maar eens uit je handen vallen. Of de 3gs. 

 50. door jensen

  Wat een slechte photoshop! er zit niet eens een flits in de camera!

 51. door complicated

  Ik ben benieuwd naar een iPhone van liquide metal! Ontwerp van de iPhone 4 vind ik zelf top maar het bereik is in veel gevallen dramatisch waardoor een top ontwerp en knap technisch inzicht te niet wordt gedaan! Dat wij in Nederland minder hinder ervaren van de death grip wilt niet zeggen dat het als onzin afgedaan kan worden! Weleens je NL iPhone 4 in Amerika gebruikt met AT&T? Dan piep je wel anders!

  Nu maar hopen dat deze comment er niet af wordt geknikkerd ;)

 52. door Tom

  Alsof er op de iPod Touch niet makkelijk krassen komen…

 53. door Peter

  Antenna mag van de FCC toch niet achter het Apple logo? Dacht dat antennes onderaan het toestel moesten, iig zo ver weg mogelijk van de hersens.

 54. door Mac

  Of de mock up er realistisch uitziet is maar de vraag maar ik zie het wel zitten, terug naar de Alu achterkant, minder krasgevoelig, strak design. Ik heb express nog gen 4 gehaald in de hoop dat het wachten op de 5 de moeite waard is en het ziet er naar uit!

 55. door mustafa

  het zou maar zo kunnen zijn want stel dat A5 processor erin komt en er komt een snellere GPU dan dan heb je idd een aluminium nodig ipv plastic dat word te heet..

 56. door Richard

  back to the design of the iphone 2g
  en iedereen is weer enthousiast.
  Ik heb pas mijn iphone 4.
  Niets overtreft die iphone !

 57. door 013

  Liquide metal!!Ben alleen benieuwd of dit het ontwerp van de huidige iPhone gaat overtreffen. Ze zeggen ook dat liquide metal de death grip zou voorkomen.. Kan het dan niet zo zijn dat ze enkel de antenne vervangen en dat het ontwerp nagenoeg identiek blijft? (3G/ 3GS)

 58. Mensen, let even op dat het plaatje bij dit artikel gewoon een fantasie-mockup is. Niemand zegt dat dit ‘m wordt, het is gewoon een willekeurige suggestie van een willekeurige persoon, hoe zo’n toestel eruit zou kunnen zien. Er zullen de komende weken wel meer van dit soort fantasie-mockups verschijnen.

 59. door pipo

  die mockup wordt em sowieso niet, zit geen flits op!

  Ik denk ook niet dat Apple nu terug gaat naar een ontwerp van een paar jaar geleden. Radiacaal anders dan de 4 denk ik ook niet.. Aluminium Unibody a la macbook zou meer in de lijn der verwachting liggen, maar hoe/of de antenne dan werkt… dat is iets voor de engineers.

 60. door DB

  Als het waar zou zijn dan lijkt het kwa design wel een beetje op de iPad2, maar dan kleiner. Persoonlijk vind ik de iPhone 4 de allermooiste en fijnste smartphone allertijden. Dus wat mij betreft de 4 perfectioneren met een betere antenne (zelf geen last antennegate), misschien een iets groter scherm (1 stapje groter) en een snellere processor. Taadaaaa!!!
  

 61. door wakas

  als dit em echt word…ga ik gewoon stoppe met iphone xD…maar ff serieus..khoop echt dat dit een grap is want het ziet er neit uit!!! lijkt net een dunnere versie van die 1e genertatie iphone…

 62. door jz

  Wel een slechte mockup ze stappen ook af van de fltser weer dus ?:p majah om even mee discussieren, heb zelf 3g gehad en vond hem altijd wel goedkoop eruit zien met dat plastic. Vind iphone 4 stukke mooier en lekkerder in de hand zelfs. Majah mijn mening.

 63. door Michiel

  Wat een slecht nieuws bericht. Kunnen jullie niet alleen hersenloos copieren maar ook zelf nadenken? Zoals iedereen weet had de eerste iPhone helemaal geen metalen achterkant, was alleen een kleur verf. Leuk dat jullie mee willen doen in de geruchten molen maar lees aub ook even wat er gepost wordt. Bvd

 64. door john50

  top, was de mooiste, ik hoop echt dat het een aluminium behuizing krijgt, degelijk rijkelijk echt wat bij apple hoort

 65. door Hans Kazan

  @iPhoneclub:
  Zet aub voortaan (no offense) bij het nieuwsbericht dat de foto NEP is. Ter voorkoming van 50 comments waarbij mensen denken dat het om een echte afbeelding gaat.

  @Allesgelovende:
  Het plaatje is NEP, een MOCK UP

 66. door Marcianow

  Fake, gelukkig. De betreffende “bron” wist ook te vertellen dat de iPad 2 met kerst kwam & een 7″ scherm had :) Apple zet het design van de iPhone 4 gewoon door, which is lovely. Maar ze zullen hem nog wel iets dunner weten te maken.

 67. @Hans Kazan: Dat staat al vanaf publicatie als laatste zin in het artikel…. Daar heb je dus zelf ook overheen gelezen.

  De foto hierboven is een Japanse mockup.

 68. door yoenoesz

  een beetje galaxy s??

 69. door Niels.

  Naar mijn mening is de eerste iPhone het mooist. Tussen de 3G(s) en de 4 kan ik niet kiezen. Ik weet zeker dat wanneer de nepfoto echt realiteit wordt dat minimaal 80% van de lezers hier het een schitterend apparaat zou vinden.

 70. Origineel geplaatst door Michiel
  Zoals iedereen weet had de eerste iPhone helemaal geen metalen achterkant, was alleen een kleur verf.

  Ik quote WikiPedia:

  The back of which was made of brushed aluminum with a black plastic base, required because metal shields cellular and Wi-Fi signals.

  Verder dank voor je duidelijke feedback.

 71. door Peter

  Nu nog een magnetische cover en het is echt een kleine iPad.
  Heb je ook gelijk een standaard.

 72. door Joost

  Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
  Origineel geplaatst door MichielZoals iedereen weet had de eerste iPhone helemaal geen metalen achterkant, was alleen een kleur verf.Ik quote WikiPedia:The back of which was made of brushed aluminum with a black plastic base, required because metal shields cellular and Wi-Fi signals.

  WikiPedia is nog steeds geen officiële bron ;)

  Maar goed, de iPhone 1g is inderdaad van aluminium.

 73. Origineel geplaatst door Joost
  WikiPedia is nog steeds geen officiële bron

  Eens, maar wel een van de bronnen waar zoveel ogen naar hebben gekeken dat er zelden onwaarheden in staan.

 74. door Jasper

  @Joost: De bron is goed genoeg in dit soort gevallen. Anders kun je het hele internet afschrijven als bron en mag je pas iets aannemen als het in de winkeler prins staat…

 75. door Johan

  ah die iphone 5 lijkt op de ipad 2….

 76. door maurie

  Ik hoop t niet :-P. Vin t meer op een ipod touch lijken…gwn de iPhone 4 btj aanpassen en voilà je hebt een mooie iPhone 5 :-D. Plus t plaatje heeft geen flits op de achterkant…

 77. door Wes

  Lijkt me gewoon een gedownsizede iPad 2. Fake!

 78. door RtisticBeatz

  Geen idee wat Apple van plan is. Van mij mogen ze wel met een totaal nieuw ontwerp komen want wat er de afgelopen 2 jaar op de markt is gekomen is gewoon kopieren en een paar nieuwe dingen in plakken.. klaaar!

  Verzin iets geks Apple! Make the world go crazy again!! :P

 79. door Michiel

  Ik vind dit een geweldig mooi ontwerp eerlijk gezegd. Die iphone 4 vind ik matig, maar dat zal vooral zijn omdat iedereen er mee rondloopt. De iPhone is een stuk minder exclusief wat hem in mijn ogen minder aantrekkelijk maakt.

 80. door niel

  Sins Jobs weg is gaat apple een beetje achteruit ik vind de ipad2 ook niet mooi

 81. door Matthijs

  @Jeff: iPhone 5 heeft volgens de Japanners ineens geen flits meer

 82. door Hamertej

  Dit wordt hem natuurlijk sowieso niet he.. Er komt geen iPhone 5 dit jaar, maar gewoon een iPhone 4S. Een snellere en verbeterde versie van de huidige iPhone… En volgend jaar weer een iPhone 5 met een volledig nieuwe look! Let maar eens op!

 83. door Apple740

  Origineel geplaatst door HamertejDit wordt hem natuurlijk sowieso niet he.. Er komt geen iPhone 5 dit jaar, maar gewoon een iPhone 4S. Een snellere en verbeterde versie van de huidige iPhone… En volgend jaar weer een iPhone 5 met een volledig nieuwe look! Let maar eens op!

  Het antenne ontwerp gaat echt heel anders worden dan dat van de 4 (Apple wil uiteraard voorgoed breken met Antenna-gate), dus kom je automatisch op een toestel wat er anders uit gaat zien (geen metalen strip meer rondom).
  Dat en de overstap naar dual-core maakt gewoon een geheel nieuwe generatie, dus 5 en niet 4GS or whatever.

 84. door Robin

  Ze moeten hem zo maken als de HTC Legend uit een stuk aluminium net zoals de MacBook pro en dan afgemaakt met rubber op de achterkant voor het stuiteren.
  Vind de HTC Legend een iPhone .of zoals die had moeten zijn.

 85. door Boontjes

  Zo..dan wordt ie lelijk zeg. Blij met mijn iPhone4 en wordt er alleen maar blijer van. Die zilverkleurige achterkant is me krasgevoelig…mijn iPod touch zag er na een paar dagen al niet meer uit en heb er echt heel voorzichtig mee gedaan.

 86. door arjan

  Het ziet er wel een beetje kinderlijk uit maar apple kan het vast zo maken dat het niet zo is! En dat mag zeker weer een hoop gaan kosten!!!:)

 87. door Quendo

  Ik zie het al….
  Apple moet bezuinigen.

 88. door barend

  Hahaha, prachtig! Toen de 4 uitlekte riep iedereen: “Afschuwelijk! Dat kan nooit een Apple design zijn!!!” Nu is de vormgeving van de 4 ineens heilig… En straks blijkt hij er inderdaad uit te zien als deze mockup en is het ineens weer” WAUW!!!!! Hebbe hebbe hebbe die 5!!!!!!!”

 89. door Mike

  @barend: Tja, je hebt gelijk. Maar al deze ophef na een mockup is precies wat zich in de geheime (lege) kamer van de Apple-fabriek bevindt. (Zie Sjakie-filmpje).

  OT: Ik vind deze erg mooi hoor. Ik hou toch meer van de ronde vormen zoals de 3G en de iPad. En aangezien mijn 2-jarig contract pas in maart 2012 afloopt zou ik op die manier het design van de 4 ontlopen. Aluminium? Ook goed. Maar het liefst een witte. IK WIL EEN WITTE!

 90. door Oscar

  ik was er al bang voor… de iPod is mooi voor wat hij is, maar een telefoon gebruik je meer en dat is echt TE dun voor een telefoon. bovendien zit die aluminium achterkant als je hem een keer laat vallen onder de deuken en is hij niet meer om aan te zien!

 91. door Sven

  Zou het niet zo kunnen zijn dat LM door zijn speciale eigenschappen (vormeloosheid e.d.) misschien wel geschikt is als behuizing bij producten met een antenne?

 92. door BinAir

  Ik vind dat zo’n apparaat eindelijk wel eens WEL een fm-transmitter mag hebben… (Daarmee kan je de mp3’tjes naar je (auto-)radio zenden). Of een draadloze hoodtelefoon… Maar ja, roep nieuwnieuwnieuw.. en we kopen het wel weer…

 93. door Lansbrack

  De iPhone 4 is de mooiste smartphone die er bestaat.
  iOS is het beste mobiele besturingssysteem ter wereld.
  (waarom? het systeem is logisch opgebouwd en inituitief. er is geen handleiding voor nodig om te begrijpen wat je moet doen)

  Het enige probleem is “antennagate”.
  Als dit bij de volgende update van de iPhone 4 [S] wordt verholpen is de iPhone écht p e r f e c t !!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.