Delta Airlines wil iPad in vliegtuigen gaan gebruiken

Delta Airlines wil rond de zomer al de iPad in vliegtuigen gaan gebruiken, dankzij een app van Boeing.

vliegtuig ipadWe hebben op iPadclub al eens eerder geschreven over piloten die de iPad in de cockpit gebruiken. Het lijkt misschien nu nog een speeltje, maar er zijn serieuze toepassingen mogelijk. In plaats van een stapel papieren handboeken en kaarten is het veel praktischer om op de iPad alles bij de hand te hebben: je kunt niets kwijtraken en het neemt minder ruimte in beslag. Naast amateurpiloten en kleine chartermaatschappijen zijn ook de grote commerciële luchtvaartmaatschappijen geïnteresseerd. Een woordvoerder van Delta Airlines heeft aangegeven, dat ze nog voor de zomer een iPad-applicatie van Boeing in gebruik zouden kunnen nemen.

Er moet dan nog wel goedkeuring volgen van de instanties. De Federal Aviation Administration (FAA) gaf al wel toestemming om de iPad bij chartermaatschappijen te gebruiken. De iPad kan bijvoorbeeld informatie over luchthavens en radiofrequenties tonen. Piloten van Alaska Airlines zijn al bezig met het testen van de iPad. Zij willen de papieren kaarten in 116 toestellen vervangen. Delta Airlines is volgens eigen zeggen nog erg paper driven: naast de electronic flight bag nemen ze ook nog veel informatie op papier mee.

Eerder kon je lezen over het gebruik van handboeken op de iPad en een houder om je iPad in vliegtuigen te gebruiken. Ook Fokker is bezig om de iPad geschikt te maken voor gebruik in vliegtuigen. Zware computers kunnen dan worden ingeruild voor de iPad: een electronic flight bag weegt nu nog 8,2 kilo, de iPad iets meer dan 600 gram. Bloomberg heeft een artikel over het gebruik van iPads in de cockpit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2011, 11:52
Categorie Achtergrond
Onderwerpen vliegtuig, vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.