Flash Dock: bevestig je iPhone bovenop een fotocamera

·

Flash DockVeel iPhone-bezittende fotografen dromen van een spiegelreflexcamera met ingebouwde iPhone-dock. Hierdoor zou je apps kunnen gebruiken om foto’s direct te bewerken of je resultaten direct naar vrienden te kunnen e-mailen. Totdat een camera-fabrikant dit idee oppikt zullen we het moeten doen met accessoires zoals de Flash Dock: hiermee kun je een iPhone bovenop je camera bevestigen. Connectiviteit tussen de iPhone en camera is niet mogelijk, maar je kunt wel apps gebruiken om bijvoorbeeld te zorgen dat een foto waterpas staat.

De Flash Dock lijkt camera’s van een zeer specifieke mogelijkheid te voorzien. Kun je geen reden bedenken om je iPhone bovenop je spiegelreflexcamera te bevestigen, dan is het accessoire misschien niet de moeite waard. Denk je echter dat er genoeg apps zijn om je foto’s te verbeteren, dan is je iPhone een welkome toevoeging bovenop je camera.

Je kunt de Flash Dock bestellen voor €29,99. Reken daarbij wel op ongeveer 8 euro aan verzendkosten. Op het moment van schrijven staat de gemiddelde levertijd op ongeveer twee weken.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

15 reacties

 1. door S1W

  Waarom in godennaam… En RAW bewerken op een iPhone? Gaat niet werken…

 2. door Robenroute

  Misschien als zwakke “bounce flash” ;-)

  Dit valt typisch in de categorie “Omdat het mogelijk is”…

 3. door bzzje

  - waterpas meten (zoals al genoemd)
  – je kan hem gebruiken voor belichtingsberekeningen, hoef je niet steeds de phone zelf beet te pakken
  – er zijn genoeg camera’s waarmee je tethered via je iphone kan kijken en fotograferen, dus die connectiviteit zal vast blijven werken en dat is een stuk makkelijker kijken en meer pixels dan op je cameraschermpje

  Typisch in de categorie: Nuttig voor wie het nodig heeft.

 4. ik denk niet direct in de richting van “bewerken”
  -waterpas
  -DoF calculator
  -aparte luxmeter
  -gps-zender
  -etc.

 5. door Robenroute

  waterpas: oké
  DoF calculator: mwa
  luxmeter: kan de iPhone dat?
  GPS-zender: volgens mij kan de iPhone alleen ontvangen…

 6. door Runny

  Nutteloos als je aan mij vraagt.

 7. door Patrick

  Wat moet je met een dock op je camera, als je telefoon een steeds betere en scherpere camera krijgt?
  En de professionele fotograaf zou z’n foto’s wel op z’n computer bewerken. Een telefoon zal niet goed foto’s van 8 MiB kunnen bewerken. Dat lukt grafisch niet goed.

 8. door boxerip

  De iphone zou als gps kunnen dienen bij een spiegelreflexcamera.(de mijne kan dat,maar als amateur fotograaf zie ik daar het nut niet van in)…..dan weet je waar de fotos zijn gemaakt en kan je die plaats terugvinden. en als ik fotos wil mailen gaat dat met de adapter van apple…sd of usb (fotos overzetten)….duw je onderin je iphone….of met een kabel van spiegelreflexcamera met de usb adapter….. Kleine tip: je kan ook foto’s via een gewone usb stick op je iphone zetten. Dan moet je alleen de zelfde directory (software) van wat op je camera sd kaartje staat overzetten op usb stick. (dat de iphone denkt dat het om een foto kaartje gaat)..Anders werkt het niet. Dan duw je de usb stick in de adapter van apple…. En overzetten maar..

 9. door hugo

  Dit is werkelijk geen gezicht. Kijk mij eens nou, ik heb ook een iPhone.

 10. Origineel geplaatst door Robenroute
  luxmeter: kan de iPhone dat?

  je kan toch foto’s trekken met een iPhone…
  dus zit er lichtmeting op…

 11. door Paul

  Is er ook eentje voor de iPad? Handig voor als het regent ; )

 12. door Jef

  Eye-Fi kaartje –> directe draadloze verbinding tussen je SLR en je iPhone/iPad/Computer

 13. door Toon

  ik vind het de onzinnigheid ten op

 14. door Dinges

  Of je koopt gewoon een Sony A55, die heeft GPS en een digitale waterpas. Ik snap het nut van dit dock echt niet.

 15. door Iz

  Schiet totaal niet op..Veel functies van de camera moeilijk te benaderen daar waar microseconden tellen.. Bovendien zie ik nu dat de flitser geblokkeerd is door de Iphonemount..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.