NS wil apps die prijsinformatie treinreis tonen vooraf goedkeuren

Apps die prijsinformatie van treinreizen laten zien moeten binnenkort een nieuw contract bij de API van NS afsluiten. Hierbij worden ontwikkelaars waarschijnlijk gevraagd om de NS eerst een app goed te laten keuren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

NS appOntwikkelaars die de prijs van een treinreis in een app willen tonen, moeten hiervoor binnenkort eerst een nieuw contract afsluiten. Waarschijnlijk wil de Nederlandse Spoorwegen ook een app die de informatie gebruikt vooraf keuren. De huidige API waarmee ontwikkelaars prijsinformatie in een app kunnen laten zien, wordt door de NS uitgeschakeld.

Dit blijkt uit een e-mail die de NS verstuurde naar ontwikkelaars, die Tweakers wist te bemachtigen. Hierin worden ontwikkelaars die gebruikmaken van de API voor prijsinformatie verzocht om de functionaliteit uit hun apps te verwijderen. De service moet tot 17 mei 2012 nog beschikbaar zijn. Willen ontwikkelaars nog steeds de prijs van een treinreis in een app laten zien, dan moeten ze hiervoor een nieuw, apart contract afsluiten. Deze zal ook gratis te gebruiken zijn. Binnen het nieuwe contract eist de NS “waarschijnlijk” dat apps vooraf ter review worden ingezonden:

Binnen de afspraken rondom het gebruik van de prijzen-api zit waarschijnlijk een reviewronde door NS voordat een applicatie gepubliceerd mag worden.

Het is nog niet duidelijk waar de NS precies op zal letten bij het goedkeuringsproces. Verschillende apps maken op het moment al gebruik van de huidige API’s van de NS, wat betekent dat ze in de komende weken een update moeten uitbrengen om dit te blijven doen. Dan moeten de apps mogelijk wel eerst langs dit reviewproces.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2012, 12:29
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.