Apple en Samsung gaan werken aan schikking in Amerikaanse patentzaak

Apple en Samsung hebben ingestemd met een schikkingsvoorstel. Onder leiding van een conflictbemiddelaar gaat CEO Tim Cook van Apple praten met de CEO van Samsung.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple SamsungApple en Samsung zijn in meerdere landen in gevecht over patenten. In de VS lijkt er echter vaart in de zaak te komen. Districtsrechter Lucy Koh heeft vertegenwoordigers van Apple en Samsung aangewezen om onder leiding van een conflictbemiddelaar aan een schikking te werken. Beide rivalen hebben ingestemd met het voorstel van de rechter en zullen daarbij hun CEO’s en hoofdjurist inschakelen. Voor Apple betekent het dat Tim Cook zal meedoen aan de gesprekken, terwijl Samsung Choi Gee-sung naar voren schuift. Beide bedrijven moeten binnen 90 dagen bijeenkomen om over de mogelijkheid van een schikking te praten. Mocht dat niet lukken, dan moeten ze een ingekorte versie van hun claims en verdediging indienen.

In de VS startte de onderlinge ruzie met het “slaafs kopiëren van de iPhone”, waar Samsung zich schuldig aan zou maken. Samsung diende vervolgens een aanklacht in tegen Apple, waarin ze de iPhone-maker ervan beschuldigden 10 patenten te overtreden. Daarna rolden beide bedrijven in meerdere landen vechtend over straat, waarbij ze probeerden om de verkoop van elkaars producten dwars te zitten. Er zit een kans in dat het overleg uiteindelijk niet resulteert in een schikking waar beide bedrijven zich in kunnen vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2012, 10:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.