Vycloud: stijlvolle nieuwe weerapp vandaag gratis

13 november 2012, 20:35 · Bart Breij

Vycloud iPhone weer-app headerEr is geen excuus nodig om een nieuwe, stijlvolle weerapp uit te brengen, maar in navolging van Weather On is Vycloud de tweede weerapp op de iPhone die volgens de ontwikkelaar bewust is ontworpen met het iPhone 5-scherm in het achterhoofd. Vycloud begroet je met het huidige weerbeeld, de temperatuur gaandeweg de dag en een sfeerbeeld van het weer. Je kan echter overal een paneel vandaag trekken met veegbewegingen voor extra informatie informatie. De kersverse iPhone-app is vandaag gratis te downloaden.

Het vaste prijspunt van de applicatie laat zich moeilijk raden. Bij introductie eind vorige week kostte Vycloud nog 2,69 euro, maar de prijs zakte daarna naar 89 cent voordat de app nu gratis wordt aangeboden. Voor zowel de 89 cent als het huidige prijskaartje heb je aan Vycloud vooral een fraaie weerapp. Als allereerste stap moet je vooral ontdekken dat je het hoofdscherm naar beneden kan trekken om het metrieke stelsel en 24-uurs formaat te activeren in de app, zodat je afscheid neemt van de temperatuur in Fahrenheit en grotendeels ook van het AM-PM systeem. Die blijft nog wel in beeld staan bij de bij de grafiek van de dag in beeld.

Die kan je veranderen met een tik erop, en wisselt dan tussen temperatuur gaandeweg de dag en de windsnelheid. Opvallend genoeg kan je niet nog eens tikken om de neerslag te zien, maar dat komt misschien ook omdat er geen regen wordt voorspeld voor vandaag. Je kan het hoofdscherm ook naar boven duwen met je vinger. Het weerbeeld van het moment wordt dan uit beeld gedrukt en maakt plaats voor een weekoverzicht. Per dag zie je de datum, het weerbeeld in een pictogram en de maximum- en minimumtemperatuur.

Vycloud weeroverzicht Vycloud weekvoorspelling

Andere gegevens die je in beeld ziet zijn de zonsopkomst en -ondergang in het hoofdscherm. Aan de rechterkant vind je de sneeuwkans, regenkans, bewolking, luchtvochtigheid en luchtdruk, neerslag en zichtbaarheid. Schuif het hoofdscherm de andere kant op, en je komt in het scherm waar je steden kan toevoegen en selecteren om het weer van te laden. Het is wel jammer dat de applicatie nèt niet soepel schakelt tussen de pagina’s. De app is wel stabiel, maar je hebt het gevoel dat het vegen toch wat vloeiender kan.

Vycloud is de zoveelste goedkope weerapp op de iPhone die gebruik maakt van de stijlvolle weerpictogrammen van Adam Whitcroft, en weer een weerapp die er daardoor erg prettig uitziet. Een leuke optie als je zonder buienradar kan.

Downloaden: Vycloud (tijdelijk gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 6.0)

Onderwerpen
door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

11 reacties

 • Pete
  1 year

  Mooie app,met leuke features.Blijft er bij mij even op staan, eens kijken hoe hij bevalt op de langere termijn.

  Antwoord Quote

 • patricia
  1 year

  Ziet er niet slecht uit.
  Ook maar eventjes kijken hoe de zich gedraagt op termijn.

  Antwoord Quote

 • brian lamers
  1 year

  Hele mooie app maar erg buggy. Animaties lopen niet soepel. Wanneer ik de multitaskingbalk open hapert zelfs die.

  Antwoord Quote

 • Niwla
  1 year

  Dat was kort maar krachtig. Inmiddels zijn de kosten weer €0.89

  Antwoord Quote

 • Mark
  1 year

  De app is alweer €0,89. :(

  Antwoord Quote

 • Rinus
  1 year

  Mooie app. Ik hou wel van dit soort style/layout. Zijn er meer apps die dit soort style hebben?

  Antwoord Quote

 • Fransman
  1 year

  Mag alweer voor betaald worden zo te zien…

  Antwoord Quote

 • Steven
  1 year

  Is een heel mooie app. Alleen kloppen de weergegevens niet echt op mijn locatie en laat dit nu juist het belangrijkste zijn van een weerapp.

  Antwoord Quote

 • wouter
  1 year

  Geen iPad uitvoering dus?

  Antwoord Quote

 • mhmobiel
  1 year

  Je moet er alweer voor betalen.

  Antwoord Quote

 • Regine
  1 year

  Blijkbaar niet gratis in de Duitse app store !

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.