Weathr: stijlvol even snel het weerbericht zien

Weathr is weer een nieuwe weer-app voor de iPhone, iPod touch en iPad met een fraai design en de iconen van Adam Whitcroft. Behalve de temperatuur en die van morgen, kan je er de temperatuur van de wind mee zien.

Weathr weer-app liggende houdingEen week geen nieuwe weerapps op de iPhone is een week niet geleefd. Oftewel: weerapps zijn de nieuwe fart-apps, zoals een lezer gevat reageerde na ons artikel over Weather Neue. Hoe dan ook: nieuwe weerapps zijn altijd wel in staat wat handen op elkaar te krijgen en dat zal bij het fonkelnieuwe Weathr vermoedelijk niet anders zijn. De gratis app projecteert de inmiddels wel bekende weerpictogrammen van Adam Whitcroft op tien sfeervolle achtergronden.


Weathr temperatuur CelsiusGeen geanimeerde achtergronden, maar foto’s van zonsondergangen bij een boom, de London Tower Bridge of het Sydney Opera House. Daarop zie je in het groot een pictogram dat het weertype vandaag samenpakt, begeleid door de temperatuur in Fahrenheit die zich met één tik erop laat omkatten tot een Celsius-indicatie. Daarmee zijn meteen alle waarden in de app aangepast naar de Nederlandse meeteenheden.

Daarvan kom je er niet al teveel tegen trouwens. Met een veeg van rechts naar links, kom je terecht bij het weer voor morgen, met een soortgelijke weertype- en temperatuurindicatie als de huidige dag.

Weathr extra informatieDe ‘uitgebreide’ gegevens vind je met een swipe de andere kans op vanaf het vandaag-scherm. Daar zie je in het groot de windrichting en daaronder de windsnelheid, de gevoelstemperatuur van de wind (bijzonder!), de vochtigheid, luchtdruk, zonsopkomst, zonsondergang, de zichtbaarheid en de coördinaten van je locatie waar de app gebruik van maakt.

Weathr is geen verkeerde app hoor, maar er zijn al zoveel geen verkeerde weer-apps met een fraai jasje uitgebracht de laatste tijd. Het is eigenlijk bizar dat daar maar één van, behalve iets stijlvols ook iets nuttigs toevoegt, en dat is de app Solar (€0,79) met zijn handige vooruitspoelfunctie. Het gratis Weathr Neue doet ook niet veel meer dan minimalistisch zijn en het voor 79 cent te downloaden WTHR beperkt zich enkel tot de dagvoorspellingen zonder te bekijken hoe het weer later op de dag wordt.

Downloaden: Weathr (gratis ter introductie, universele app)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.