iOS game-update: Starship Troopers, BattleBand en Doomsday Preppers

Doomsday Preppers en Starship Troopers zijn twee iPhone en iPad-games beide over het ten onder gaan van de mensheid. Uh-oh.

GU DI header Doomsday Preppers iPhoneTwee keer in deze iOS game-update worden we geconfronteerd met het uitsterven van de mensheid. In Starship Troopers gebeurt dat mondjesmaat, bij een groep elite-eenheden van een soldatentroep die wordt geslacht door reusachtige insecten. You can run, but you can’t hide. In Doomsday Preppers sleutelen we zelfs aan een ondergrondse bunkerflat zodat we zelfvoorzienend zijn als de wereld dadelijk ten onder gaat. En in BattleBand? Nou ja, daar wenst een drummer menig rockband dood en beslecht het maar meteen met werpsterren. Moet ook gebeuren.

BattleBand: richtingsloze Angry bandleden

GU DI BattleBand iPhone iPod touch screenshotWe komen nogal eens een Angry Birds-kloon tegen in de App Store, maar zelden staat het thema zo ver verwijderd van de vogels zelf als in het geval van BattleBand. Daarin krijg je in enkele introplaatjes het verhaal uitgelegd – waar wij nog steeds niet zoveel van snappen – dat er een drummer op uit is om andere bandleden van het podium te verwijderen. En hoe kan dat anders dan werpsterren te gooien op een Angry Birds katapult-achtige manier? BattleBand heeft de leuke gimmick dat een band in het begin fanatiek liedjes speelt, maar dat een instrument wegvalt als je de bespeler ervan neermaait. Het probleem is alleen dat dat neermaaien maar een richtingsloze rotklus is. Het pijltje voor je werpster geeft alleen een stippellijntje voor de eerste meter die je gooit en daarna is het maar gissen waar je ster terecht komt in de combinatie van je richting en snelheid die je smijt. In tegenstelling tot Angry Birds, krijg je in BattleBand ook niet echt het gevoel hoe het beter moet. En ergerlijker: als je de bandleden wel onderuit mikt op hun bombastische rockpodia, blijven ze soms gewoon leven onder alle podiumpuin door. Ja, werpster-sayonara ze dan nog maar eens. De aankleding en muziek van het spel zijn geweldig, in de gameplay is het een tenenkrommende solo.
Downloaden: BattleBand (gratis, universele app, vanaf iOS 4.3)

https://www.youtube.com/watch?v=orVlhXUq0iY

Doomsday Preppers: deeper underground

GU DI Doomsday Preppers iPhoneBouw een toren uit, maar dan onder de grond. Dat is de gedachte achter Doomsday Preppers, een spel van G5 Games in samenwerking met National Geographic voor ongetwijfeld een gelijknamig televisieprogramma. In het spel bouw je een enorme flat van een bunker met faciliteiten van voorzieningen, en het Tiny Tower-principe is daarop van toepassing. Dus: je bouwt de ene verdieping om geld en specialismen te kweken, zodat je de volgende verdieping kan kopen, waar je dan ook weer je slaatje uit slaat voor de verdieping erop. Of in dit geval dan: eronder. Doomsday Preppers gaat ondanks dat, ook niet zoveel dieper qua gameplay en het doet dus niet zoveel nieuws. Bouw nieuwe verdiepingen, bevoorraad je lagen met voedsel en zorg dat de juiste personen die zich aanmelden voor de doomsday-bunker, zo efficiënt mogelijk worden neergezet. Dat je geen rasechte bouwvakker in een ondergrondse moestuin aan de slag laat gaan, van dattum. Het is de heerlijke cartooneske, bijna tekenfilm-achtige stijl die het spel maakt.
Downloaden: Doomsday Preppers (gratis, universele app, vanaf iPhone 3GS en iOS 4)

Trailer van de Dag: Starship Troopers

GU DI Starship Troopers iPhone iPad screenshot3D-actiegame komen en gaan op de iPhone. Ze komen vaak onaangekondigd, en zijn zo snel weer vergeten omdat ze eigenlijk net iets te klungelig zijn voor de ervaring die je van een 3D-actiegame verwacht. Of het gloednieuwe Starship Troopers hetzelfde lot zal treffen, is nog moeilijk te zeggen. Het spel doet vanaf het begin zijn stinkende best je in te pakken met indrukwekkende achtergrondmuziek en een kleurstelling in de menu’s die niet alleen aan de films doen denken, maar ook wel lijken te knipogen naar de Halo-spelreeks. Eenmaal aan het spel begonnen, blijkt dat Starship Troopers helemaal geen puur actiespel is. De secties waarin je achter obstakels schuilt en grote insecten onder vuur neemt, wisselen namelijk om de haverklap af met rensessies die zo uit Temple Run zijn ontsnapt. Swipe op het beeld om van looplijn te veranderen, pak munten op, schiet of ontwijk de insecten onderweg en in godsnaam: swipe op tijd om de hoek om te gaan. De besturing van Starship Troopers is in dit element niet direct genoeg om er een tof, stoer spel van te maken, waar de aankleding aanhoudend voor zorgt met de eeuwige trashtalk over de intercom en de groen bloed spuitende insecten die je omlegt. Als je eenmaal buiten bent, wordt het typische Starship Troopers-gevoel nog beter overgedragen, maar het is de vraag of je bereid bent zo ver te rennen. Munten pakken, hoeken omgaan en bijtijds wegspringen voor insecten: het is door de besturing allemaal moeilijker dan zou moeten. Resteert alleen een hoop testosteron en vergooide potentie.
Downloaden: Starship Troopers: Invasion Mobile (€0,89, universele app, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 18:55
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.