Nieuwe voorwaarden App Store: geld terug binnen 90 dagen

·

iPhone App StoreApple heeft sinds een paar dagen nieuwe regels voor betaalde applicaties in de App Store ingevoerd. Ontwikkelaars moesten daarvoor een nieuwe overeenkomst accepteren. Eén van de belangrijkste nieuwe voorwaarden is te vinden bij punt 6.3: kopers van betaalde applicaties hebben het recht om binnen 90 dagen de aankoop terug te draaien. Ze krijgen dan het geld teruggestort. Je hebt dus bijna drie maanden de tijd om te kijken of een nieuwe applicatie bevalt. Tot nu toe kon je wel proberen om gekochte applicaties te ruilen: via het linkje Een probleem melden (helemaal onderaan het iTunes-scherm) kun je een klacht indienen.

Je moet dan wel een goede reden hebben, bijvoorbeeld omdat een applicatie niet goed werkt of een grote bug bevat die de ontwikkelaar vooraf niet duidelijk heeft gemaakt. Apple belooft binnen 48 uur antwoord te geven. Met een beetje geluk heb je binnen 5 dagen je geld terug.

In de nieuwe voorwaarden voor de ontwikkelaar staat iets anders: als koper krijg je niet het volledige bedrag terug, maar Apple houdt 30% van de koopprijs in. Op zich is dat logisch, want als een applicatie niet goed werkt, is dat de fout van de ontwikkelaar (al kun je erover discussiëren of Apple de applicatie niet wat beter had kunnen testen). Je krijgt als koper dus 70% van het aankoopbedrag terug, waarbij de ontwikkelaar voor de kosten opdraait. Ontwikkelaars zijn daar niet blij mee: ze lopen inkomsten mis maar hebben geen invloed welke klachten gehonoreerd worden. Tot nu toe schijnt er niet veel gebruik van de refunds te worden gemaakt, simpelweg omdat kopers er niet van op de hoogte zijn. Maar Apple zou in de toekomst zomaar de helft van de kopers een refund kunnen geven, omdat een applicatie bij nader inzien toch niet bevalt. Tot nu toe kwamen de refunds volledig voor rekening van Apple.

Ontwikkelaars vinden de periode van 90 dagen veel te ruim: mensen weten binnen een paar dagen na aankoop wel of een applicatie bevalt. Ontwikkelaars hebben tot 31 maart de tijd om de nieuwe regels te accepteren.

Via: Macnotes

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

48 reacties

 1. door David

  Als dit door gaat.. Hoe chill zou dat zijn…

  Beantwoorden Quote

 2. door Simon

  Ja idd!
  Zou goed zijn voor ons!
  Maar de ontwikkelaars gaan echt wel goede apps moeten maken dan!
  Want anders krijgen ze er gigantisch veel terug lijkt mij!

  Beantwoorden Quote

 3. door nkooiker

  Ik vind die 90 dagen wel erg ruim. Kun je lekker drie maanden een spelletje spelen en als je dan uitgespeeld bent vraag je je geld terug… Beetje vreemd.

  Beantwoorden Quote

 4. door Segers Vincent

  Ik denk niet dat ik 1 app heb buiten icopter die ik meer als 3 maanden gebruik?

  Beantwoorden Quote

 5. door Milo

  Goed voor ons, maar toch wel een beetje raar. Want jullie hebben ooit een grafiekje gepost over de houdbaarheid van applicaties. Van gratis applicaties was die heel laag, die van betaalde applicaties zal wel iets hoger liggen, maar niet veel hoger. Ik denk dat ik dan een kwart van de applicaties weer terug ga geven.

  Apple verliest hier waarschijnlijk wel ontwikkelaars mee.

  Beantwoorden Quote

 6. door Jelle

  @nkooiker: Nee, want je moet wel een goede reden hebben.

  Beantwoorden Quote

 7. door michael

  Beetje raar ook. Koop je spel in 2 dagen uitgespeeld en dan maar weer inleveren. Ik mag hopen dat Apple goede redenen wil hebben van de koper om een app terug te nemen.

  Beantwoorden Quote

 8. door Marco

  Zo wordt het de crackers wel erg makkelijk gemaakt. Op zich wel handig voor als er weer een I Am Rich-App komt.

  Beantwoorden Quote

 9. Ik vrees dat dit mogelijk de ondergang van de App Store wordt:
  – Ontwikkelaars zien dit niet meer zitten;
  – Mensen gaan na 89 dagen omruilen.

  Stel je hebt een applicatie als iMob: zij hebben een gratis applicatie met het spel zelf, en losse applicaties om in-game punten te kopen. Als ik die punten koop, worden die bij het opstarten van de applicatie op mijn account op de server bijgeschreven. Stel ik zou de applicatie terugbrengen, dan heb ik mijn geld terug, maar staan die punten nog op mijn account.

  Nee Apple, dit is zeker jammer… 24 uur had ik nog acceptabel en redelijk gevonden, maar 90 dagen…

  Beantwoorden Quote

 10. door Dejive

  Origineel geplaatst door michael
  Beetje raar ook. Koop je spel in 2 dagen uitgespeeld en dan maar weer inleveren. Ik mag hopen dat Apple goede redenen wil hebben van de koper om een app terug te nemen.

  Ahum..dat staat toch in het artikel…

  Beantwoorden Quote

 11. door Meert'n

  Je moet dan wel een goede reden hebben, bijvoorbeeld omdat een applicatie niet goed werkt of een grote bug bevat die de ontwikkelaar vooraf niet duidelijk heeft gemaakt.

  Het lijkt me dat ze wel hebben ingecalculeerd dat gebruikers gemakkelijk een App terugsturen.. Vandaar dat je met een goede reden moet komen. Een App zomaar “inleveren” gaat niet lukken, denk ik..

  De termijn van 90 dagen vind ik ook erg lang. Een week, misschien twee is toch echt wel genoeg om te merken dat een App niet werkt of bugs bevat..

  Beantwoorden Quote

 12. door Tim

  App kopen, app kraken, app illegaal instaleren.

  Neee, dat doen we niet, zijn we te rechtvaardig voor! Toch?

  Ik denk wel dat je het in 3.0 niet meer mogelijk is om gecrakcte apps te instaleren

  Beantwoorden Quote

 13. door blablaman

  @iedereen
  Het staat ook al in het blogstukje

  Je moet dan wel een goede reden hebben, bijvoorbeeld omdat een applicatie niet goed werkt of een grote bug bevat die de ontwikkelaar vooraf niet duidelijk heeft gemaakt.

  Ik denk zelf dat apple die 90 dagen neerzet voor de show. dat ze inside apple een week hanteren. Anders krijg je de wel bekende praktijken die jullie noemen.

  maar nu heb ik even een (domme) vraag wat ik begrijp niet helemaal het stukje over het geld. krijg ik nou als koper 100% het aankoopbedrag terug of 70% zoals ik het lees?

  groetjes

  Beantwoorden Quote

 14. door Ruben

  Origineel geplaatst door Jonathan Hogervorst
  .Stel je hebt een applicatie als iMob: zij hebben een gratis applicatie met het spel zelf, en losse applicaties om in-game punten te kopen. Als ik die punten koop, worden die bij het opstarten van de applicatie op mijn account op de server bijgeschreven. Stel ik zou de applicatie terugbrengen, dan heb ik mijn geld terug, maar staan die punten nog op mijn account.

  Dan moet je dus zoals al eerder is gezegd een goede reden hebben om het terug te brengen. Aangezien de punten zijn toegevoegd, doet de app zijn werk en heb je waarschijnlijk geen recht op geld terug.

  Waar ik zelf bang voor ben is dat apps duurder zullen worden dan voorheen.
  Daarnaast zal dit systeem net zoals het app approval systeem niet goed werken en krijgt de een zn geld terug omdat de app stinkt en de ander niet, want hij werkte niet goed.

  Beantwoorden Quote

 15. door Nms

  Dit gaat mij eigenlijk wel wat te ver. Zo is het met games bijvoorbeeld mogelijk om na het uitspelen te zeggen dat het niet bevalt? Dat lukt je namelijk makkelijk binnen 90 dagen.
  Een week is meer dan genoeg om erachter te komen of het je bevalt.
  Vaak weet ik het na 1 of 2 keer gebruiken al wel…

  Beantwoorden Quote

 16. Als mensen niet tevreden zijn over een product moeten ze gewoon hun geld terug kunnen krijgen. Maar 3 maanden is wel heel erg lang. Sommige apps heb je een paar dagen plezier van en daarna ben je ze zat. Maar ja, wat wil je met een 79 cent applicatie.

  P.S. Ik heb de nieuwe voorwaarden gewoon geaccepteerd.

  Beantwoorden Quote

 17. door Thom

  90 dagen > uitgespeeld > geld terug?

  Beantwoorden Quote

 18. door Pete

  Belachelijke maatregel,maar als ik goed lees krijg je alleen geld terug als er een fout in de app zit, en niet als hij simpelweg niet bevalt.
  Anders slaat het helemaal nergens op natuurlijk,gaat iedereen zijn geld terugvragen en de app houden.

  Beantwoorden Quote

 19. door Albir

  En dan is het nu wachten op de eerste game die je niet kan uitspelen op 90 dagen ;)

  Beantwoorden Quote

 20. door anon

  Ik was van plan om mijn zelf gemaakte apps in de iTunes store te gooien maar dit is belachelijk, ik ga dan liever over naar de cydia store.
  Vooral omdat dit de crack scene helpt, goed gedaan Apple.

  Beantwoorden Quote

 21. Ik heb m’n voorwaarden van vorig jaar nog eens door zitten lezen maar daar stond dit ook gewoon al in en dus niet nieuw.

  Beantwoorden Quote

 22. door Farid

  De ene reactie hier na de ander. Als jij een app 89 dagen lang hebt en m dan uitgespeeld hebt en wil retourneren moet je wel een verdomd goede reden hebben. Simpelweg ‘hij deed t niet op mn iphone’ gaat niet echt op als je m al 89 dagen hebt. Ze zijn niet dom. En het zal me bovendien niets verbazen als die belachelijke termijn van 90 dagen wordt bijgesteld na verloop van tijd. Online aankopen geldt een wettelijke termijn van 7 dagen zo uit mn hoofd (vanaf t moment dat je m thuis hebt)….zou voor een app even reeel zijn.

  Beantwoorden Quote

 23. door wess

  ik zie het eerder als een garantie, werkt het niet hoe het moet krijg je geld terug.. maar als je het niet leuk vind heb je pech :)

  Beantwoorden Quote

 24. door Jerie

  @Nms:

  Vandaar dat je bijvoorbeeld ook extra levels kunt verkopen voor een applicatie. Het is dus de bedoeling dat je een applicatie kunt blijven gebruiken dmv updates. Stel je een spelletje voor met contstant nieuwe veranderingen. Ik vind dat best fair. Het behoudt dan de huidige waarde, en je kunt ook waardes toevoegen. Zo zou je bijvoorbeeld ook allerlei maps kunnen verkopen voor GPS software. Je gaat op vakantie naar Italie? Geen probleem, koop de map met TTS voor een paar pegels en klaar is clara.

  Dat je geld terug kunt krijgen voor iets dat je gekocht heb ik vind ik overigens heel normaal. Sterker nog, dat moet zelfs volgens de Nederlandse wet. Het gebrek aan shareware bevreemde me in het begin maar wordt m.i. regelmatig goed opgelost bij Apple’s iPhoneOS: namelijk via ‘lite’ versies. Heb je meer features nodig dan koop je de ‘pro’. Prima toch. Zo heb je een band met de makers en met het programma, een ervaring. Da’s stukken prettiger dan dat je een applicatie maar een week mag gebruiken. Want hoeveel je het in die week gebruikt is onduidelijk. Het wekt gewoon stress en frustratie op. En het is ook vaak nog ‘ns kinderlijk eenvoudig te omzeilen mits je er de moeite voor wilt doen.

  Dat sommigen, net zoals vroeger, een CD kopen deze rippen en vervolgens deze terug brengen valt niet te stoppen. Dergelijke figuren zaten bij mij vroeger ook op school. Zo ook een jailbreak met unsigned applicaties is niet te stoppen. Het enige dat je kunt doen is het zo moeilijk mogelijk maken. Zo heb ik zelf geen tijd/geld over om vanalles te gaan kraken. Dan betaal ik liever een klein bedragje. Echter, een jailbreak is de tijd/geld waard omdat je er een boel dingen voor terugkrijgt die anders niet mogelijk zijn. Vandaar ook dat ik niet goed kon begrijpen waarom die medescholieren zoveel geld staken in dat kopen/terugbrengen omdat ik niet inzag noch inzie waarom dat de moeite waard is.

  Beantwoorden Quote

 25. Origineel geplaatst door Ruben
  Origineel geplaatst door Jonathan Hogervorst.Stel je hebt een applicatie als iMob: zij hebben een gratis applicatie met het spel zelf, en losse applicaties om in-game punten te kopen. Als ik die punten koop, worden die bij het opstarten van de applicatie op mijn account op de server bijgeschreven. Stel ik zou de applicatie terugbrengen, dan heb ik mijn geld terug, maar staan die punten nog op mijn account.Dan moet je dus zoals al eerder is gezegd een goede reden hebben om het terug te brengen. Aangezien de punten zijn toegevoegd, doet de app zijn werk en heb je waarschijnlijk geen recht op geld terug.Waar ik zelf bang voor ben is dat apps duurder zullen worden dan voorheen.
  Daarnaast zal dit systeem net zoals het app approval systeem niet goed werken en krijgt de een zn geld terug omdat de app stinkt en de ander niet, want hij werkte niet goed.

  Als ik tegen Apple zeg dat ik mijn punten niet heb gehad krijg ik echt m’n geld wel terug. Als zij per geval aan de iMob-ontwikkelaars moeten vragen of hij in zijn logs ziet staan dat ik die punten heb gehad moeten ze van die 30% zo’n 200% maken. Ik blijf erbij dat dit niks wordt…

  Beantwoorden Quote

 26. door Jerie

  Overigens zijn er ook diverse applicaties die overlappen. Ik zie nog wel ‘ns een review voorbij komen. Dan wil je ook niet het programma blijven gebruiken als je er niet tevreden mee bent. Doorgaans stuurt men dan een demo naar de reviewer op. Soms ging dat dan weer wel gepaart met smerige NDAs. Maargoed, zo heb je bijvoorbeeld aardig wat ‘remote’ programmas die als afstandsbediening fungeren. Vaak via WiFi met een ‘helper’ applicatie. Heb er heel wat geinstalleerd, maar welke nou de beste is; geen idee. Sommige waren ook gratis. Het liefst zou ik het over BlueTooth willen doen. Dat werkt in mijn situatie beter.

  Beantwoorden Quote

 27. door Harm

  Origineel geplaatst door Jonathan Hogervorst
  Stel je hebt een applicatie als iMob: zij hebben een gratis applicatie met het spel zelf, en losse applicaties om in-game punten te kopen. Als ik die punten koop, worden die bij het opstarten van de applicatie op mijn account op de server bijgeschreven. Stel ik zou de applicatie terugbrengen, dan heb ik mijn geld terug, maar staan die punten nog op mijn account

  Nee hoor, in OS 3.0 kun je straks namelijk in-game aankopen doen via de App Store. Hoef je het dus niet meer als losse App te kopen.

  Beantwoorden Quote

 28. door Ichigo

  Ik was even denken waar het mee te vergelijken is, maar eigenlijk is het net anders dan niet goed geld terug binnen 30 dagen, want ik heb dat gedaan bij de decathlon.

  Maar das ook niet makkelijk, moet je ook aantonen wat er mis mee is, maar eigenlijk moeten ze hem terug nemen gewoon.

  Beantwoorden Quote

 29. door Thomas

  Mag ik iedereen er nog op antenderen, dat het kopen van een app. Een consumenten koop zit. Op deze zo gehete consumenten koop zit een “garantie” van 6 maanden. Mocht het product(in dit geval de app) niet doen wat je ervan kan verwachten, dan kan je rigireus je geld terug krijgen.

  Beantwoorden Quote

 30. door Schaap

  dat wordt dus voor veel mensen:

  – app installeren
  – app cracken met het programma wat hier niet genoemd mag worden en vervolgens op de computer zetten.
  – geld terug vragen.
  – gekrackte versie installeren.

  In totaal maar voor 30% van het geld..

  En de meeste mensen zijn denk ik binnen 90 dagen een game echt wel beu! dus leveren inderdaag gewoon op de 89e dag in…

  Beantwoorden Quote

 31. door rufus kohn

  Volgens Nederlands recht zou dit koop op afstand kunnen zijn. Daar zijn ook europese richtlijnen voor. Daarbij krijg je altijd een week bedenktijd. De verkoper dient dan je geld terug geven binnen 30 dagen.
  Hoe dat internationaal is geregeld kon ik niet vinden maar als apple hier zaken doet via itunes dan denk ik dat het Nederlands recht gewoon van toepassing is.

  Een week lijkt me ook ruim voldoende. Voldoet een applicatie niet aan wat er van verwacht mocht worden dan staat daar een langere termijn voor.

  Zo gek is het dus niet dat apple deze regels opsteld. Ik denk dat 80 % van de 79 cent app’s ook beter gratis aangeboden kunnen worden. Maar of ik voor zo een app mijn 79 cent terug zou vragen….nou nee das mijn eer te na.

  Beantwoorden Quote

 32. door MatSoft

  Dan hadden de kopers van Im Rich hun geld ook terug kunnen krijgen volgens mij.

  Beantwoorden Quote

 33. door Ichigo

  Origineel geplaatst door Thomas
  Mag ik iedereen er nog op antenderen, dat het kopen van een app. Een consumenten koop zit. Op deze zo gehete consumenten koop zit een “garantie” van 6 maanden. Mocht het product(in dit geval de app) niet doen wat je ervan kan verwachten, dan kan je rigireus je geld terug krijgen.

  Nee een app is digitale daar zitten niet zulke rechten aanvast.

  Beantwoorden Quote

 34. door Jerie

  @MatSoft: Alles dataangeschaft is en waar Apple gelijk denkt te hebben ivm de remote kill switch zou je 100% terug kunnen krijgen. Niet 70%. 100%.

  Beantwoorden Quote

 35. door Dromedaris

  Super goed initiatief van Apple, hoewel het er al vanaf het begin moest zijn, maar kom, beter laat dan nooit.

  Beantwoorden Quote

 36. door MacBoot

  Apple zal echt niet zomaar het geld teruggeven. Ze zullen wel een protocol hebben om misbruik te voorkomen.

  Beantwoorden Quote

 37. door iBoss

  Voor iedereen die het niet begrijpt. Uit dit artikel blijkt dat:
  Bij de voorwaarden van nu geld dat je een reden met heben.
  Als 3.0 uit is hoef je geen reden te hebben.
  Zo bedoelen jullie toch iPhoneClub…?

  Beantwoorden Quote

 38. door je rnoeder

  @iBoss: dat dacht ik eerst ook;) maar na 2x lezen toch niet… Beetje vaag geschreven maar zo te zien moet je inderdaad met een reden komen, wat nu anders is is dat apple het geld houdt en de ontwikkelaar alles terug moet geven

  Beantwoorden Quote

 39. door Mig

  Belachelijk. De meeste spellen heb je na 2 maanden wel gezien, en die kun je dan terugsturen??

  Dit gaat de ontwikkelaars veel geld kosten. En wat gebeurt er dan? Ze gaan minder spellen maken. En daar zijn wij, de kopers, apple én de developers de dupe van.

  A lose-lose situation.

  Beantwoorden Quote

 40. door 4saus

  @anon:
  Nou daar zou Apple rouwig om zijn…

  Als jij nu al weet dat jou software zo slecht in elkaar zit dat mensen een reden hebben om hun geld terug te vragen dan moet je idd maar naar cydia gaan dan kan je daar lekker illegaal je geld verdienen.

  Beantwoorden Quote

 41. door 4saus

  @Thomas:
  Als je consuwijzer er op na houd dan klopt jou theorie niet helemaal.

  Beantwoorden Quote

 42. door 4saus

  @Mig:
  Alsof Apple dom is…

  Die zullen zich wel goed ingedekt hebben hoor.
  Nu moesten ze het zelf allemaal terug betalen. En straks draait de maker er voor op. Dat doen ze slim.

  Om de makers te vreden te houden zullen ze heus wel controleren op goedkopies die de software kopen rippen en terug brengen.
  Je geld terug krijgen dat zal heus niet makkelijk gaan. Dat was het nu ook al niet.

  Apple is (de)groot(ste) geworden met de iTunes store en de winkel is nogaltijd winstgevend. Ik denk dat apple wel weet wat ze doen.

  Beantwoorden Quote

 43. door Wouter

  Ik denk dat hierdoor heel veel slechte applicaties uit de appstore gaan verdwijnen :D eindelijk misschien enigzins overzicht in de chaos en wildgroei aan “poep”-apllicaties (lett. en figuurlijk). 90% vd spellen is namelijk echt heel slecht!
  90 dagen vind ik overigens wel wat overdreven..
  En er zijn behoorlijk wat apps die ik al 3 maanden op mijn telefoon heb staan (en die blijven daar ook staan).

  Beantwoorden Quote

 44. door Eelke

  Hmm… Ben ik de enige die het artikel niet helemaal begrijpt? Slaat dat “goede reden” nou op de oude regeling: “Tot nu toe kon je wel proberen om gekochte applicaties te ruilen: via het linkje Een probleem melden (helemaal onderaan het iTunes-scherm) kun je een klacht indienen.” Daar volgt het verhaal over “je moet dan wel een goede reden hebben” namelijk wel meteen op. Of slaat het toch op de nieuwe 90 dagen regeling? Had duidelijker gekund…

  Ik zou het een goede zaak vinden als je bijvoorbeeld tot een week na aankoop kunt zeggen, nee, vergissing, doe maar niet. Zonder “goede reden”. Dan heb je een beetje het “try before you buy” idee. Dat hoeft niet persee alleen maar negatief te zijn voor ontwikkelaars, de positieve kant is dat mensen waarschijnlijk eerder iets “kopen”.

  Geldt die 90 dagen zonder voorwaarden, dan gaat me dat inderdaad wel ver. Ben alleen bang dat we weer worden blij gemaakt met een dooie mus.

  Beantwoorden Quote

 45. door Jerie

  @4saus: illegaal geld verdienen bij Cydia? En wat jij hier stelt dan? Dat is geen laster?

  Beantwoorden Quote

 46. door Wimpie100

  weet iemand misschien HOE je dit kunt terugkrijgen ¿¿¿

  waar moet je zijn in itunes ¿¿¿
  ik heb namelijk een irritant programma gekocht en je hebt er niets aan want gratis programma’s zijn nog beter

  Wimpie100

  Beantwoorden Quote

 47. Dit artikel is inmiddels wel een beetje door de realiteit ingehaald en tegelijk zijn er nog een aantal dingen onduidelijk die we gewoon nog niet weten, omdat Apple niets heeft bekendgemaakt. De 90 dagen-geld-teruggarantie stond volgens ontwikkelaar iDeveloper altijd al in de voorwaarden. Maar naar eindgebruikers werd dat niet gecommuniceerd. Sterker nog: in de iTunes-voorwaarden staat:

  Elke verkoop is definitief. U hebt geen recht om u terug te trekken uit een aankoop in de iTunes Store zodra de levering van de producten een aanvang heeft genomen. De diensten van iTunes Store beginnen zodra u Producten gaat downloaden vanuit iTunes Store en u bent niet gerechtigd uw contract te annuleren wanneer de diensten eenmaal zijn begonnen.

  In de praktijk schijnt dat Apple mensen wel geld teruggaf als ze tegen een probleem aanliepen, maar er zijn ook mensen die (bijv. op de Apple-forums) klaagden dat ze van het kastje naar de muur werden gestuurd (nl. naar de ontwikkelaar, die de transactie niet eigenhandig kan terugdraaien).

  Blijkbaar gaat er vanaf 31 maart iets veranderen in die voorwaarden. Wat er dan in komt te staan, is nog niet bekend. We kunnen dus ook niet raden welke voorwaarden dan gaan gelden. Er zijn mensen die nu aannemen dat je onvoorwaardelijk je aankoop kan terugdraaien (“dan heb je een game na 2 maanden uitgespeeld en dan vraag je gewoon je geld terug”), maar zo makkelijk zal het niet gaan. Ik denk dat Apple wel bepaalde eisen stelt, bijvoorbeeld dat er sprake moet zijn van een bug.

  Wat er in ieder geval wel schijnt te veranderen, is dat je straks nog maar 70 procent van je aankoopbedrag terugkrijgt, terwijl dat voorheen 100 procent was. Maar ook dat heeft Apple nog niet richting gebruikers gecommuniceerd, dus laten we geen voorbarige conclusies trekken.

  Beantwoorden Quote

 48. door Vincent

  Er gaat na 31 maart inderdaad iets veranderen… je hebt dan 1 April!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.