Spoorwegovergang.

Flitsmeister gaat waarschuwingen geven bij spoorwegovergang

Flitsmeister gaat samenwerken met ProRail, om spoorwegovergangen veiliger te maken. Flitsmeister heeft bovendien een nieuwe versie van de app klaargezet, waarin een vernieuwd hamburgermenu te vinden is en je pechhulp van de ANWB oproept.

De laatste tijd is er veel te doen omtrent de veiligheid van spoorwegovergangen, voornamelijk bij de onbewaakte spoorwegovergang. Al sinds 2017 wil ProRail af van de onbewaakte spoorwegovergangen en om de veiligheid verder te vergroten gaat ProRail samenwerken met Flitsmeister. De twee partijen hebben een overeenkomst getekend, zodat de data rondom spoorwegovergangen slim gebruikt kan worden.

Flitsmeister waarschuwt voor treinen

Tegenover SpoorPro laat Jorn de Vries van Flitsmeister weten dat ze momenteel bezig zijn met het binnenhalen van alle data. Vervolgens gaan ze kijken hoe ze dit kunnen integreren in de Flitsmeester-App. Ze werken hiervoor nauw samen met ProRail. Je krijgt dan bijvoorbeeld een waarschuwing als je een spoorwegovergang nadert. Flitsmeister en ProRail kijken ook nog verder, want als het aan hen ligt krijg je ook nog een extra waarschuwing bij een naderende trein.

Jorn de Vries geeft aan dat Flitsmeister al langer met dit idee rondliep. Nu ProRail alles op alles wil zetten om de spoorwegovergangen veiliger te maken, is dit het moment om samen te werken. Hoe de meldingen precies werken, moet de komende tijd bekend worden. Het is niet de eerste keer dat Flitsmeister samenwerkt met externe partijen. Zo verstuurt de app al meldingen zodra er een ambulance in de buurt komt en werkt Flitsmeister voor matrixborden samen met Rijkswaterstaat.

Flitsmeister ambulance-melding.

Vernieuwde app met hamburgermenu
Ander nieuws omtrent Flitsmeister is de update van versie 7.11. De app heeft namelijk een nieuw hamburgermenu, die de vorige profielknop vervangt. Met het hamburgermenu ga je naar je profiel, check je je statistieken of laat je pechhulp komen. Al eerder kreeg Flitsmeister de optie voor pechhulp, maar daarvoor werkten ze destijds samen met Allsecur. In de nieuwste versie wordt gebruikgemaakt van de diensten van de ANWB. Flitsmeister geeft tips wat je moet doen voordat je contact opneemt met de pechhulp. Met een druk op de knop bel je vervolgens met de ANWB.

Flitsmeister met nieuw hamburgermenu en pechhulp van ANWB.

Tot slot is er nog een kleine verbetering doorgevoerd met de navigatie. Je bekijkt nu makkelijker meerdere routes naar een gekozen locatie en met een vinkje kun je aangeven of je wel of geen navigatie-instructies wil. De Flitsmeister navigatie werd toegevoegd in versie 7.0 van eerder dit jaar.

Bekijk ook

Review: Flitsmeister 7.0 met navigatie brengt je nu naar je bestemming

Flitsmeister 7.0 gaat je ook op weg helpen met navigatie van A naar B. De bekende flits-app introduceert turn-by-turn navigatie in bèta. Wij gingen de weg op met de nieuwe navigatiefunctie. Brengt Flitsmeister ons veilig naar de eindbestemming of is er nog een lange weg te gaan?

Met dank aan iCulture-lezer Xander!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.