Corellium virtualisatie van iOS

Apple klaagt Corellium aan vanwege kopiëren van iOS

Apple heeft een rechtszaak aangespannen tegen Corellium, een bedrijf dat virtualisatie aanbiedt. Corellium heeft een oplossing waarmee je iOS en iTunes kunt nabootsen op een computer, om zodoende beveiligingslekken te vinden.

De rechtszaak is aangespannen bij de districtsrechtbank in het zuiden van Florida. Corellium heeft een virtualisatieoplossing voor mobiele apparaten, maar heeft daarbij iOS volledig gekopieerd. Apple klaagt: “Corellium heeft simpelweg alles gekopieerd: de code, de grafische gebruikersinterface, de iconen, alles in exacte details.” Corellium presenteert het als een serieuze oplossing voor beveiligingsonderzoekers.


Het is dus niet zo dat Corellium toestellen verkoopt waarop een nepversie van iOS draait. Wel is het zo dat Corellium fikse prijzen vraagt voor de service die ze aanbieden. Via het web of via een lokale installatie, die $1 miljoen per jaar kost, kun je een virtuele versie van iOS draaien. Apple beschouwt het echter als illegale kopieën van iOS.

Corellium virtualisatie van iPhone XR

In augustus liet Corellium tijdens de Black Hat-conferentie de nieuwste oplossing zien: CORSEC. Volgens de makers draait de software “de echte iOS, met echte bugs en echte exploits”. Je kunt met de software een iPhone XR, XS, XS Max of iPads nabootsen. Vervolgens download je een iOS-build van de Apple-servers en Corellium laat dan een volledig functionerende replica zien. Je kunt ook meerdere kopieën van een virtueel apparaat maken. Volgens Apple worden daarbij meerdere illegale kopieën van iOS gemaakt. Iets soortgelijks geldt voor iTunes, dat je ook virtueel kunt gebruiken met de tools van Corellium.

Apple geeft iOS en andere software nooit aan licentie aan anderen. De inzet van de rechtszaak is dat de producten van Corellium worden verboden en dat de in gebruik zijnde installaties worden vernietigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2019, 8:45
Bron Bron Scribd
Via Via MacRumors
Categorie Apple
Onderwerpen auteursrecht, rechtbank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.