Siri Shortcuts privacy

Apple brengt Shortcuts 2.1.2 beta 1 uit voor ontwikkelaars

Apple gaat de Opdrachten-app ook als beta uitbrengen voor ontwikkelaars, zodat zij alvast de eerste functies kunnen testen. Hier lees je hoe je de Opdrachten / Shortcuts-beta kunt installeren.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Shortcuts beta downloaden

Met de Opdrachten-app kun je allerlei taken op je iPhone automatiseren. er zitten zoveel mogelijkheden in om met apps van Apple en derde partijen iets nieuws te ontdekken, dat het voor beginnende gebruikers vrij intimiderend kan zijn. Daarom proberen we je met de serie Shortcuts Sunday wat op weg te helpen. Om beginnende gebruikers niet te verwarren met nog meer nieuwe functies gaat Apple dit nu via een betaprogramma uitrollen. Ontwikkelaars kunnen daarbij eerst aan de slag, daarna volgen de gewone gebruikers.

Zo download je de Shortcuts beta-app

Om de betaversie van de Shortcuts-app te kunnen installeren moet je lid zijn van het Apple Developer Programma. Vervolgens kun je via TestFlight toegang vragen. Wordt jouw verzoek gehonoreerd, dan kun je de beta downloaden.

#1 Aanmelden voor de Shortcuts beta

 • Ga naar de Apple Developer Website (link).
 • Klik op Discover.
 • Klik op iOS of op een van de andere besturingssystemen.
 • Log in met je developeraccount.
 • Blader omlaag naar Shortcuts en tik op Request. Heb je al toestemming, dan klik je op Download.
  1. Shortcuts beta downloaden

   #2 Shortcuts developer beta installeren

   Heb je bericht ontvangen dat je mag meedoen aan de Shortcuts-beta, dan werkt het als volgt:

  1. Open de mail met de uitnodiging op je iPhone of iPad.
  2. Tik op TestFlight in het bericht.
  3. Tik op Install.
  4. Heb je de normale versie van Shortcuts al geïnstalleerd (en die kans is natuurlijk groot), dan moet je opnieuw op Install tikken.
  5. De Shortcuts beta wordt nu geïnstalleerd op je toestel.
  6. Eventueel kun je de beta ook op je andere iOS-apparaten installeren.

  Wil je stoppen met testen, dan druk je in TestFlight op Stop Testing. Je kunt vervolgens de normale versie van de Opdrachten-app uit de App Store downloaden.

  Versie 2.1 van de Shortcuts-app zorgt ervoor dat de volgorde van opdrachten gelijk blijft bij het synchroniseren met andere apparaten. Dit leverde eerder nogal wat problemen op, omdat de opdrachten in willekeurige volgorde werden gezet. Vooral als je een shortcut met tientallen opdrachten achter elkaar had. In de subversie 2.1.2 scherpt Apple de bugfixes nog verder aan.

  Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!