Telefoon bellen via de speaker.

Nieuwe beltonen kopen via iTunes op iPhone en iPad

In iTunes kun je ringtones en meldingstonen kopen voor iPhone, iPod touch en iPad. In deze tip lees je hoe je deze beltonen aanschaft en instelt voor binnenkomende telefoongesprekken en berichten.

Ringtones worden bijna niet meer gekocht, maar toch kun je ze nog steeds via de iTunes-app op je iPhone aanschaffen. Daar vind je bovendien meldingstonen, die je kunt gebruiken als waarschuwingsgeluid in allerlei apps. Apple noemt deze geluiden dan ook in het algemeen ‘Tonen’. Deze tip legt uit waar je ze vindt en hoe je ze koopt. Een alternatief is om zelf iPhone-ringtanes te maken dan dat kan ook in iTunes op de desktop.

Telefoon bellen via de speaker.

Ringtones kopen in iTunes

In iTunes op de desktop is het sinds versie 12.7 niet langer mogelijk om beltonen en meldingstonen aan te schaffen. Op de iPhone en iPad werkt het nog wel gewoon.

Tonen kosten meestal €0,99 of €1,29 per stuk en je kunt ze afrekenen met je iTunes-account. Ze zijn op twee verschillende plekken te vinden:

  • Op de iPhone: ga naar de iTunes Store-app, te herkennen aan het paarse icoontje. Tik onderin het scherm op Tonen. Of ga naar Instellingen > Horen en voelen > Beltoon > Tone Store.
  • Op de iPad: ga naar Instellingen > Geluiden > Beltoon > Tone Store.

Het werkt als volgt:

  1. Ga naar de Tone Store, zoals hierboven aangegeven.
  2. Je krijgt nu een overzicht van geschikte meldings- en beltonen. Blader naar een toon die je bevalt, beluister een voorbeeld en schaf de toon eventueel aan.
  3. Kun je niet kiezen? In de lijst Beltonen uitgelicht zie je welke beltonen aanbevolen zijn.

Beltonen kopen in iTunes-app

Bel- en meldingstonen zijn beschikbaar in een kwaliteit van 256kbps. De beltoon zal worden toegevoegd aan je iTunes-bibliotheek. Je kunt de beltoon vervolgens instellen als algemene beltoon voor alle binnenkomende telefoongesprekken, maar je kunt het ook aan een specifiek contact toewijzen. Dit doe je in het adresboek: op het detailscherm van een bepaalde contactpersoon kun je een ringtone kiezen. Zo kun je gemakkelijk je partner, familieleden andere belangrijke persoon onderscheiden van anderen. Onderstaande tip legt uit hoe je gemakkelijk een beller herkent, zonder op het scherm te kijken. Bijvoorbeeld door een herkenbare ringtone in te stellen.

Zoeken naar een specifieke ringtones in iTunes

Zoek je een specifieke artiest, dan kun je vinden via de zoekfunctie in de iTunes-app.

  1. Tik op de knop Zoek onderin het scherm.
  2. Vul de gewenste naam van de artiest, het nummer of album in. Als voorbeeld hebben we op de afbeelding hieronder gezocht naar beltonen van Ed Sheeran.
  3. Je krijgt nu albums en muzieknummers te zien. Daaronder vind je een lijstje met beltonen.
  4. Kies bij het onderdeel Beltonen het gewenste nummer en koop het nummer.

Meldingstonen en beltonen in iTunes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen bellen, itunes, ringtones