Reacties voor: Review: Pebble smartwatch, zes weken later

Uitgebreide review van Pebble, het slimme horloge uit de succesvolle Kickstarter-campagne. Na zes weken intensief gebruik maken we de balans op.
Lees het complete artikel → Review: Pebble smartwatch, zes weken later
20 reacties
 1. Bedankt voor de review! Ik heb hem in januari gepre-ordered en het is onduidelijk wanneer hij komt. Waarschijnlijk rond juli, maar dat is dus slechts een schatting.

  Wat ik me afvraag: waarom gebruiken ze Bluetooth 4 nog niet? En is het mogelijk dit met een update te activeren door de makers?

  Antwoord

 2. Nou, ik hoop dat de vermoedelijke iWatch “spectaculairder” is…

  Antwoord

 3. Ben erg benieuwd naar de Pebble, inmiddels is de mijne verstuurd (Afgelopen donderdag Tracking ontvangen) dus ik verwacht hem binnenkort.

  Er zijn trouwens Pebble screenProtectors, misschien niet super fraai maar altijd beter dan krassen op het scherm.

  Antwoord

 4. iWatch lijkt mij wel beter te worden…

  Antwoord

 5. Dit wordt hem dus niet. Jammer.

  Antwoord

 6. Jammer van de accuduur.. Dat is voor mij een afvaller. Voorlopig dus geen smartwatch voor mij

  Antwoord

 7. Trouwens, op Android is de Pebble een stuk vrijer en daar werken dus automatisch alle notificatie’s op. Om dat op iOS goed aan de praat te krijgen zul je het toestel moeten jailbreaken.

  Origineel geplaatst door Tom D
  iWatch lijkt mij wel beter te worden…

  Hahaha dus….., jij weet duidelijk iets wat wij nog niet weten.

  Antwoord

 8. Fantastisch horloge. Wel je iPhone jailbreaken om alle notifications op je pebble binnen te krijgen. Dan pas wordt het echt leuk!
  Bluetooth 4, verbeterde batterijduur en wegvallen verbinding is kwestie van tijd voor dat dit verwerkt wordt in update.
  Bovendien is de accelerometer (of ben ik nu in de war met een ander onderdeel?) en kompas er wel ingeschroefd maar nog niet softwarematig aangesloten.

  Een horloge met potentie en niet zwaar afgeschermd dan wss de iwatch ;))

  Antwoord

 9. Ik heb hem ook al een tijdje, maar ben er niet zo positief over. De batterijduur is inderdaad compleet onvoorspelbaar en het gebruik niet echt bijzonder. Pebble wants to communicate zie je om de haverklap op je iPhone scherm verschijnen.

  Natuurlijk is het een Kickstarter project, maar wel een met veel vertraging toegeschreven aan de grote vraag. Die extra tijd had het softwareteam ook kunnen besteden aan verdere ontwikkeling. Er zijn twee/drie updates geweest. Die hebben wat mij betreft niet geholpen met stabiliteit. De enige zichtbare verandering is dat de ‘watchfaces’ nu in een mapje te vinden zijn.

  Ook de beloofde samenwerking met bv hardloop apps laat op zich wachten. Eigenlijk is er maar weining samenerwerking met apps, behalve de telefoon, berichten en itunes.

  Maar goed we houden moed. Tot slot moet ik ook weer even wennen aan een horloge om mijn pols. En het getril wanneer er weer een bericht binnenkomt.

  Antwoord

 10. Batterij problemen, instellingen weg na wegvallen BT en dat soms wel enkele keer per dag. Ik vrees dat deze review killend gaat zijn voor potentiele kopers.

  Antwoord

 11. Ik zou er graag een willen hebben.
  Het ziet er goed uit maar twijfel heel erg om dat bolle glag.
  Ik heb ook een CK horloge met soort gelijk glas en heb al 3 x het glas laten vervangen.

  Antwoord

 12. Mijn pebble na 7 dagen dood.
  Niets meer dat werkt…

  Antwoord

 13. Vraagje, als je de iPhone hebt gekoppeld via Bluetooth kun je dan toch opnemen met je horloge of ondersteund de iPhone maar 1 Bluetooth apparaat tegelijkertijd.

  Antwoord

 14. @Dean: Ja dat kan, mijn carkit werkt gewoon en opnemen kan dus naast via de carkit ook via de pebble.

  Antwoord

 15. Ik had ‘m besteld en kreeg ‘m drie weken geleden binnen.

  heb ‘m een weekje geprobeerd maar tis toch niets voor mij. Teveel fouten. En of het nou wordt verbeterd of niet; nee, ik vond het echt een tegenvaller en heb de mijne verkocht. Wel weer meer voor gekregen dan betaald :p

  Antwoord

 16. Hmm, kan nog niet oordelen over de Pebble, want ik heb hem immers nog niet ontvangen, heb als een van de eerste Nederlanders via Kickstarter de bestelling gedaan voor de vrije keuze kleur, die dus uiteindelijk na de stemronde op Pinterest Oranje werd. Mij werd via email gecommuniceerd (na aanvankelijk aandringen van mij kant) dat de productie run (serie) waarin o.a. mijn Pebble geproduceerd zou worden op hardware gebied al een aantal verbeteringen zou bevatten, zoals dus batterijduur en het wegvallen van Bluetooth. Dus men is bij Pebble wel degelijk op de hoogte van de gebreken van de tot nog toe geproduceerde modellen. Mij werd ook verteld dat het zeker nog ruim een maand (of langer) kan duren voordat ik mijn Pebble überhaupt zal ontvangen…. Jammer dat ik zoóó lang moet wachten, maar gelukkig nu met de hoop dat men bij Pebble wel hun productie aanpast om beter eind resultaat te bereiken. Want bedenk wel dat iedereen die ná Kickstarten via getpebble.com heeft besteld ook nog moeten wachten, totdat alle voor Kickstarter bedoelde Pebble’s klaar zijn.

  Antwoord

 17. Ik loop ook sinds mid februari met een Pebble rond. Nu ben ik geen intensieve beller en SMS’er en ik zit veel op kantoor waar ik de boel regelmatig laad, dus ik heb wat minder last van batterij-issues, maar zodra ik onderweg ben en wat meer bel en SMS gaat het inderdaad hard.

  Toch vind ik de Pebble een fantastisch ding, en dan heb ik het vooral over de prijs/prestatie-verhouding. Het ding kostte me namelijk omgerekend zo’n € 100,- en zelfs voor de prijs waar die nu voor wordt aangeboden vind ik het echt een koopje. Wellicht komt Apple inderdaad ook met een wrist-wearable, maar ik verwacht niet dat die qua prijs ook maar in de buurt komt van de Pebble.

  De belangrijkste reden dat ik ‘m gebruik is trouwens de notificatie van gesprekken en berichten onderweg, omdat de iPhone dan meestal begraven is onder een aantal lagen kleding (zeker met dit weer) en ik gesprekken pre-Pebble vaak miste. De rest is voor mij vooral nice-to-have, zoals het aflezen welk muzieknummer ik luister (want bedienen kan ook via de bluetooth headphone). De echt interessante functies komen vermoedelijk pas nadat de SDK er klaar voor is, en mensen slimme oplossingen gaan bouwen.

  Antwoord

 18. Mooie review, thanks.
  Mijn Pebble is onderweg sinds begin vorige week, ik ben er nog niet helemaal uit of ik h’m ga houden, ik wacht al sinds mei vorig jaar en ben een beetje teleurgesteld in de vertraging van het hele project.
  Maar misschien dat als ik h’m uitpak en wat mee speel dat ik er dan heel anders over denk

  Antwoord

 19. Hoera hij is binnen, nog wel ff 35 euri betalen, inklaringskosten, en vind hem toch een tegenvaller voor het geld.

  Antwoord

 20. Ik had nooit verwacht dat ik zo snel gehecht zou raken aan dat zwarte blokje aan mijn pols. Batterijduur en wegvallen verbinding heb ik ook last van maar aan de andere kant is het zo handig om geen sms of telefoontje meer te missen en in de auto, fiets, scooter of tijdens het koken te scannen of het belangrijk is, en evt via de Pebble het gesprek te weigeren als het je niet uitkomt. Ook handig tijdens vergaderingen 😉

  Antwoord

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.