Pebble gaat in april SDK voor wijzerplaten uitbrengen

Het Pebble-horloge krijgt in april een SDK om wijzerplaten te maken. Ontwikkelaars kunnen daarmee aan de slag. Pebble is redelijk laat met de SDK, omdat ze eerst wilden focussen op hardware-productie.

pebble tijdOntwikkelaars kunnen binnenkort aan de slag met software voor het Pebble-horloge. Het team achter Pebble heeft bekendgemaakt dat er in april een SDK (software-ontwikkelkit) beschikbaar komt. Het wordt dan mogelijk om eigen wijzerplaten voor de Pebble te maken. Helemaal soepel verloopt het proces overigens niet. “Ik weet dat we tot nu toe zeer slecht met ontwikkelaars hebben gecommuniceerd”, zegt Pebble-oprichter Eric Migicovsky in een blogposting op Kickstarter, de website waar het allemaal begon.

“Maar we hopen dat je begrijpt hoe belangrijk het voor ons en voor Pebble als platform was, om de eerste release van de hardware goed te laten verlopen”. Maar de uitlevering verloopt lang niet zo snel als gepland: van de 70.000 Kickstarter-investeerders hebben nog maar zo’n 30.000 het horloge ontvangen.

Veel mogelijkheden zal de SDK overigens niet bieden. Het gaat aanvankelijk om een proof-of-concept van de SDK, nog geen gepolijste versie. Aanvankelijk zullen de ontwikkelaars nog geen toegang hebben tot de accelerometer en kunnen ook niet de communicatie tussen wijzerplaat en smartphone aansturen. Voor de kopers van het horloge is er gelukkig wel iets om naar uit te kijken: er staat voor komende week een firmware-update gepland.

Update 34 – Pebble Watchface SDK in April from Pebble Technology on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2013, 8:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, pebble, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.