Pebble niet te repareren zonder waterdichtheid aan te tasten

Smartwatch Pebble kan niet worden gerepareerd zonder de waterdictheid aan te tasten. Dit blijkt uit een onderzoek van iFixit.

PebbleReparatiebedrijf iFixit heeft smartwatch Pebble uit elkaar gehaald, om te zien wat er allemaal in zit. Tijdens dit proces werden er een hoop onderdelen ontleed, maar werd ook geconcludeerd dat de Pebble uitermate moeilijk te repareren is. Het is onmogelijk om de Pebble open te maken zonder de waterdichtheid aan te tasten. Een oude accu vervangen is daardoor niet zo makkelijk als je wellicht zou willen.


Omdat je de accu niet zomaar kan vervangen zonder de Pebble aan te tasten, stelt iFixit dat je het zes tot tien jaar kunt volhouden met de smartwatch. Vanaf dat punt wordt de batterijtijd een stuk minder. Dat is wel flink wat langer dan veel andere apparaten. iFixit zegt dat de lange gebruikstijd op één volle batterij ervoor zorgt dat je minder vaak hoeft op te laden, waardoor de accu een langere levensduur heeft. Volgens Pebble hoef je het horloge maar één keer per week op te laden.

Het is lastig om te zeggen of de Pebble onredelijk moeilijk te repareren is. Op het moment zijn er nog weinig ampere smartwatches op de markt, waardoor iFixit ook niet kan zeggen of de gemaakte concessies noodzakelijk zijn. Pebble zelf zegt in ieder geval te kijken naar een oplossing. Zo wordt er een recyclingprogramma overwogen, waarbij gebruikers hun oude, kapotte Pebbles kunnen inruilen voor een nieuw exemplaar. Hoe dit precies in elkaar zal steken is nog niet duidelijk.

iFixit merkt ook op dat de Bluetooth-ontvanger in de Pebble wellicht helemaal niet voor Bluetooth Low Energy gebruikt kan worden. Pebble zegt op Twitter dat dit wel het geval is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.