Zwift op de Apple TV laat je wielrennen in een virtuele omgeving

Als je wielrennen op een hometrainer te saai vindt, dan kan Zwift het leuker maken. Met de app fiets je door een virtuele wereld, waardoor je bijvoorbeeld door de straten van Londen kan fietsen. Dit werkt met je eigen hometrainer en is er nu ook op de Apple TV.

Zwift op de Apple TV.
De wielren-app Zwift bestaat al een tijdje voor de iPhone en iPad, maar is er nu ook voor de nieuwste Apple TV’s. Met de Zwift-app (link) koppel je je hometrainer of andere sensoren aan je Apple TV, waarna je kunt wielrennen in een virtuele omgeving. Zo lijkt het net alsof je zelf in de vrije natuur aan het fietsen bent.

Zwift voor Apple TV

Zwift voor de iPhone en iPad gebruik je in combinatie met een slimme hometrainer of een cadanssensor en snelheidssensor met Bluetooth. Door te gaan fietsen op je hometrainer in combinatie met de Zwift-app, rij je als het ware door een 3D-wereld met andere wielrenners. In de Zwift-app zijn allerlei locaties beschikbaar, zoals steile bergen of de straten van Londen. Met allerlei workouts kun je jezelf op een leukere manier trainen. Je kunt meedoen aan groepsritten, maar je kunt ook zelf je eigen tempo bepalen.

Behalve via de app voor iPhone en iPad, kun je nu dus ook fietsen via de Apple TV. Dit werkt op de vierde generatie of de nieuwe Apple TV 4K met de aparte Zwift-app voor tvOS. De mogelijkheden in deze Apple TV-app zijn hetzelfde als met de iOS-app, maar dan eenvoudig via je televisie. Vanwege beperkingen van de Apple TV kun je maximaal twee Bluetooth-sensoren tegelijk koppelen, zoals dus je slimme hometrainer en een eventuele snelheidssensor. Tijdens het fietsen kun je de Siri Remote gebruiken om bijvoorbeeld de camera te besturen, maar je kunt ook tegelijkertijd de app voor iPhone en iPad gebruiken om aanpassingen aan je workout te maken. In onderstaande video zie je hoe zo’n wielrensessie op de Apple TV er in de praktijk uit ziet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Zwift is echter wel aan de prijzige kant. Voor een abonnement betaal je $15 per maand, waarna je kunt profiteren van alle functies. Als je Zwift op de iPhone of iPad gebruikt, krijg je eerst zeven dagen de tijd om het uit te proberen, met een maximale afstand van 25 kilometer. Als je je aanmeldt, kun je Zwift vervolgens opnieuw zeven dagen lang uitproberen, maar dan met een onbeperkt aantal kilometers.

https://www.iculture.nl/gids/beste-apps-mountainbiken-fietsen-iphone-ipad-vakantie/

Met dank aan iCulture-lezer Peter!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.