Wiffinity-icon

Ziggo gaat Wi-Fi-hotspots openstellen voor Wiffinity

Hotspot-app Wiffinity voegt de hotspots van Ziggo toe aan het aanbod in Amsterdam. Hierdoor staan er meer dan duizend gratis netwerken tot je beschikking.

Wiffinity-iconMet de Wiffinity-app kun je op de iPhone de locatie achterhalen van WiFi-netwerken in Amsterdam. Nu Ziggo de hotspots hier ook voor openstelt, is zo’n hotspot dichterbij dan ooit.

Dankzij de samenwerking met Ziggo loopt het aantal hotspots op de kaart van Wiffinity op tot boven de duizend. De app richt zich specifiek op Amsterdam, waar het binnenkort dus een stuk gemakkelijker wordt om hotspots te vinden met deze app. Op het moment van schrijven zijn er nog maar 306 van deze hotspots beschikbaar via Wiffinity.

Ziggo-hotspots in Wiffinity

Na het opstarten van de app, hoef je jezelf niet aan te melden. Zodra je locatiegegevens beschikbaar maakt, kun je op een kaart direct zien welke hotspots er bij jou in de buurt zijn. Er zitten veel restaurants tussen, die hun Wi-Fi-wachtwoord kopieerbaar maken op een reclamepagina waarop je meer informatie over de bar of het restaurant kunt vinden.

Wiffinity-Amsterdam Wiffinity-hotspots

Heb je een hotspot gevonden waarmee je verbinding wilt maken, dan tik je op het groene ‘Copy’-knopje, waarmee je het wachtwoord kopieert. Zoek daarna de bijbehorende hotspot via je Wi-Fi-instellingen en plak het wachtwoord om toegang te krijgen.

Eenmalig wachtwoord kopiëren

Er zijn al veel Wi-Fi-vinders in de App Store te vinden. Het voordeel ten opzichte van de vele andere soortgelijke Wi-Fi-vinders is dat je dit eenmalig hoeft te doen en daarna automatisch inlogt zodra je in de buurt van de hotspot komt. Handig als je in Amsterdam woont, of er regelmatig komt. Het gebied dat Wiffinity dekt is echter wel beperkt, in tegenstelling tot een app als Wifimapper, waar we eerder een review over schreven.

Ziggo moet overigens nog wel de handtekening onder de overeenkomst zetten. Daarna zal het waarschijnlijk niet lang meer duren totdat alle hotspots aan het netwerk van Wiffinity toegevoegd zijn.

Lees ook: Drie apps om je iPhone te beveiligen op openbare WiFi hotspots.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2015, 10:20
Categorie Apps
Onderwerpen hotspot, wifi, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.