vroege-vogels-app

VARA Vroege Vogels-app geeft antwoord op natuurvragen

VARA Vroege Vogels is een app waarmee je natuurkenners kunt vragen welke vogel of welke plant je hebt gezien. Natuurkenners verdienen er punten mee.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het VARA-radioprogramma Vroege Vogels gaat mensen helpen om dieren en planten te herkennen. Heb je een dier gezien, zit er steeds een rare vogel in je tuin en vraag je je af of een bepaalde plant onkruid is? Dan helpt deze app. Jij zorgt voor een foto, video of audio en de deskundigen van Vroege Vogels helpen je om te achterhalen hoe het heet. Je kunt bij je melding informatie over grootte, kleur en locatie toevoegen. Eventueel tik je nog wat opvallende kenmerken in van de vogel of de plant.

vroege-vogels-app

Vroege Vogel-natuurkenners controleren elkaar

Zodra mensen jouw natuurvraag beantwoord hebben, krijg je een melding in de app. Daarbij zie je ook of het antwoord is bevestigd door andere natuurkenners. Hoe meer de deskundigen het erover eens zijn, hoe meer zekerheid jij hebt dat je met een Berenklauw of Roodstaartbuizerd te maken hebt.

Vroege Vogels is een natuurprogramma op de radio, dat elk weekend te beluisteren is. Er is veel kennis over Nederlandse flora en fauna onder de luisteraars en daar profiteert deze app van. De app brengt vragenstellers en natuurkenners bij elkaar. De kenners verdienen punten voor goed beantwoorde vragen. In een klassement is te zien welke kenners het per categorie het beste doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2015, 12:32
Categorie Apps
Onderwerpen dieren, natuur, planten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.