Nieuwe-YouTube-Player

Zo kun je YouTube’s nieuwe videospeler nu al gebruiken

YouTube vervangt binnenkort haar videospeler met een strak nieuw exemplaar. Als je niet kunt wachten kun je hem nu alvast activeren.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

YouTube-Player-2015Google vervangt de videospeler van YouTube binnenkort door een nieuw exemplaar. Maar daar hoef jij niet op te wachten, want je kunt hem nu al zelf aanzetten op je iPhone of iPad.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Google-account, waarmee je naar de TestTube-pagina van Youtube kunt gaan. Onderaan die pagina staat een grote knop waarmee je de nieuwe videospeler alvast kunt activeren. Daar kun je ook de oude weer aanzetten als hij je niet bevalt. YouTube benadrukt hierbij dat het nog niet om de definitieve versie gaat en dat het team ‘de speler blijft bijschaven en perfectioneren’.

Wat is er nieuw in YouTube?

Als je YouTube opstart, nadat je bovenstaande stappen uitgevoerd hebt, kun je de nieuwe speler direct in actie zien. Het eerste dat opvalt is het strakkere uiterlijk en een aantal kleine, nieuwe animaties. Bijvoorbeeld als je het tandwieltje aanklikt om de instellingen te wijzigen. Ook handig: de speler past zich nu automatisch aan het formaat van je scherm aan, ook als je hem in een andere pagina insluit.

Heb je de nieuwe speler geactiveerd? Test hem dan meteen uit met onderstaande (totaal willekeurig gekozen) video.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2015, 19:53
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.