typo-2-onderaanzicht

BlackBerry maakt een einde aan Typo’s namaaktoetsenborden

Ben je als iPhone-gebruiker nog steeds fan van de fysieke toetsenborden die Typo maakt? Dan heeft BlackBerry vervelend nieuws voor je.

typo-iphone-keyboardDe makers van het Typo-toetsenbord gooien de handdoek in de ring. Blackberry is met succes erin geslaagd om de verkoop van het toetsenbordje te verbieden. Dit toetsenbord (dat je onder je iPhone klikt) lijkt dan ook wel erg veel op dat van BlackBerry.

In een blogbericht laat Blackberry weten dat er een overeenkomst is bereikt met het bedrijf Typo. Dat belooft nu plechtig om geen toetsenborden meer te maken die op een Blackberry-keyboard lijken. Sterker nog: Typo zal helemaal geen toetsenborden meer maken voor smartphones die kleiner zijn dan 7,9-inch.

In de praktijk betekent dit dat Typo wel het iPad Mini-model mag blijven verkopen, maar alle iPhone-accessoires zijn met deze overeenkomst uitgesloten. In de toekomst kunnen er dus nog wel tablet-producten van Typo verschijnen.

Rechtszaken en boetes

Eerder werd Typo al voor de rechter gesleept door BlackBerry voor hun eerste versie van het Typo-keyboard, met een boete van 860.000 dollar tot gevolg. De Typo 2 had dan ook minder een BlackBerry-look, maar daar nam de smartphonefabrikant geen genoegen mee.

Welke andere afspraken de twee bedrijven hebben gemaakt blijft volgens het blogbericht vertrouwelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2015, 17:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen blackberry, typo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.