Google Spaces op iPhone en iPad

Nieuwe app Google Spaces laat je delen met kleine groepen

Met de nieuwe app Google Spaces kun je met kleine groepen chatten en informatie delen. Ingebouwde YouTube, Chrome-browser en zoekfunctie zorgen dat je de app nooit hoeft te verlaten.

Google+ heeft zijn beste tijd gehad. Toch wil Google het idee om samen dingen te delen niet zomaar uit handen geven. Ze introduceren daarom een gloednieuwe app, die per direct uit de App Store te downloaden is. Google Spaces (link) is bedoeld voor kleine groepen die iets met elkaar willen delen.

Google Spaces op iPhone en iPad

Google Spaces: delen met kleine groep

Het idee is simpel: maak een space rond een bepaald onderwerp en nodig je vrienden uit. Samen met hen bespreek je het onderwerp, waarbij je meteen YouTube-video’s kunt delen en Google-zoekopdrachten kunt uitvoeren. Er zit ook een ingebouwde Chrome-browser in. Je hoeft dus de app niet te verlaten of tussen apps te wisselen.

Google denkt dat de app handig is voor boekenclubs, studieclubs, mensen die tv-programma’s willen bespreken of een gezamenlijk uitje willen plannen.

Qua uiterlijk lijkt Spaces op een berichten-app, met wat invloeden van Google+. Bovendien lijkt de app op die van Facebook Groups, waarvoor ook een aparte app verkrijgbaar is. De functies zijn echter sterk op Google’s eigen diensten gericht. In de conversatie-weergave zie je wat je vrienden aan het bespreken zijn. Sommige mensen zeggen dat het ook op Pinterest lijkt, maar gericht op de activiteiten binnen een kleine groep.

Google Spaces: zoeken in eerdere berichten

Mensen uitnodigen voor Spaces

Je kunt anderen uitnodigen via je favoriete sociale netwerk of berichtendienst of via e-mail. Iedereen kan worden uitgenodigd voor een space en het maken van een nieuwe space is volgens Google een kwestie van één tik. Er is een ingebouwde zoekfunctie om snel oudere berichten te vinden, zonder dat je moeite hoeft te doen. Iedereen met een Gmail-account kan de app installeren.

Google Spaces: een conversatie met anderen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2016, 22:18
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.