YouTube Apple TV

YouTube werkt niet meer op oudere Apple TV’s en iDevices

YouTube heeft veranderingen aangebracht in de API waardoor toegang binnenkort niet meer mogelijk is op oudere Apple TV's, iPhones en iPads.

youtube-ipadYouTube heeft vandaag veranderingen aangebracht in de achterliggende dataservice (API). Dat is normaal gesproken niet zo spannend voor gebruikers zoals jij en ik, maar in dit geval heeft het gevolgen voor oudere Apple TV’s en iOS-devices. Het YouTube-kanaal is niet langer beschikbaar op de eerste en tweede generatie Apple TV en ook niet op een iPhone, iPad of iPod touch die nog op iOS 6 of eerder draait.

YouTube laat op oudere apparaten een video zien waarin wordt uitgelegd dat de dienst niet langer beschikbaar is. Op dit moment is het nog wel mogelijk om de daadwerkelijke clips te bekijken, maar de toegang kan elk moment ontzegd worden. Vanaf dan is er geen enkele manier meer om op de eerste of tweede generatie Apple TV YouTube-clips te bekijken. Op andere oudere iOS-apparaten bestaat er altijd de mogelijkheid om de mobiele YouTube-site in Safari te openen. Heb je een derde generatie Apple TV dan kun je het YouTube-kanaal updaten door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan.

Er zijn nog meer apparaten getroffen door de verandering, zoals tv’s van Sony en Panasonic die uit 2012 of eerder dateren. In de nabije toekomst blijft de YouTube-app gewoon werken op smart-tv’s, Blu-ray-spelers, gameconsoles en andere streaming-apparaten uit 2013 en nieuwer. De veranderingen zijn volgens Google nodig om functies in nieuwere versies mogelijk te maken. Voor alle iOS-apparaten met iOS 7 of 8 verandert er niets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2015, 22:13
Categorie Apps
Onderwerp youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.