yosemite-bellen

Yosemite 10.10.3 beta ondersteunt Google’s tweestapsverificatie

Apple heeft in OS X 10.10.3 de ondersteuning voor tweestapsverificatie van Google-accounts toegevoegd, zodat je nog veiliger kunt werken.

yosemite-bellenHet beheren van je Google-account op de Mac wordt een stuk makkelijker. In OS X Yosemite 10.10.3 zit namelijk standaard al ondersteuning voor de tweestapsverificatie van Google. Dat werd ontdekt in de betaversie van 10.10.3, die afgelopen week verscheen. De nieuwe functie is te vinden in de systeemvoorkeuren op de Mac.

Via de instellingen kun je een bepaald Google-account op de Mac activeren door een eenmalige code in te voeren. Die code krijg je via een sms-bericht toegestuurd of haal je op via de Google Authenticator-app. Daarmee is het niet meer nodig om een appspecifiek wachtwoord aan te maken, zoals in de huidige versie van Yosemite nodig is. Die methode is riskanter, want als iemand je e-mailadres en het appspecifieke wachtwoord achterhaalt, kan hij alsnog bij jouw gegevens.

yosemite_google_2step

De OS X Yosemite 10.10.3 beta kwam afgelopen week uit. Het bevat de langverwachte Foto’s-app, die Apple al tijdens de WWDC 2014 aankondigde. De OS X 10.10.3 beta bevat bovendien emoji’s met verschillende huidskleuren. Die variatie in huiskleuren komt ook in iOS.

Momenteel is OS X 10.10.3 in betafase. Het kan nog wel even duren voordat er een publieke release komt: reken op enkele weken tot zo’n twee maanden. De update zal gratis zijn voor bestaande Yosemite-gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2015, 14:03
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen google, tweestapsverificatie, yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.