Lightroom voor iPad 1

Adobe Lightroom kan bewerkingen op meerdere foto’s toepassen

Adobe Lightroom voor iOS kan eenmaal uitgevoerde fotobewerkingen op meerdere foto's toepassen. Je kunt de bewerkingen eenvoudig kopiëren.

Lightroom voor iPad 2Stel, je hebt een reeks foto’s gemaakt van bijvoorbeeld een bruiloft. Je komt erachter dat de witbalans op alle foto’s wel een oppepper kan gebruiken, dus je begint met het aanpassen van de eerste foto in Lightroom op de iPad. Moet je daarna alle foto’s op dezelfde manier bewerken? Welnee, dat kan nu in één moeite door. De Lightroom-app voor iPhone en iPad heeft namelijk batchbewerkingen gekregen. Aanpassingen die je op de ene foto hebt gedaan, kopieer je moeiteloos naar een andere foto.

Je bespaart daarmee niet alleen tijd, maar ook geestdodend werk. De update van Lightroom voor iOS maakt het doorzoeken van je favoriete foto’s ook een stuk makkelijker. Een nieuw toegevoegde Presentatie-modus zorgt ervoor dat je je iPad zonder zorgen uit handen kunt geven, als je vrienden door foto’s wilt laten bladeren. Ze krijgen een view-only versie van de foto’s te zien en kunnen niet per ongeluk dingen wijzigen of aanvinken.

lightroom-bewerkingen-kopieren

Adobe Lightroom voor iOS verscheen in april 2014. Je kunt hiermee foto’s op de iPhone en iPad sorteren en organiseren. Bewerken is ook mogelijk. Om te gebruiken heb je wel Adobe Lightroom 5 en een Creative Cloud-abonnement nodig, anders werkt het synchroniseren niet. Je krijgt een 30 dagen durende proefperiode om te kijken of het wat voor je is.

Met Lightroom kun je niet alleen foto’s van de ingebouwde camera bewerken, maar het werkt ook met RAW-foto’s die je met een DSLR-camera hebt gemaakt. Er zitten diverse tools en vooraf gedefinieerde instellingen in om makkelijk te kunnen werken. Het idee is dat je snel foto’s van een vlaggetje voorziet en afwijst, zodat je een bruikbare set foto’s overhoudt. Alle bewerkingen die je doet synchroniseren automatisch met de desktop. Dat geldt ook voor metadata en de collectie waartoe een foto behoort.

Ook verkrijgbaar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2015, 17:00
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, lightroom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.