VLC icon

VLC 2.4 voor iOS beschikbaar voor bestaande VLC-gebruikers

VLC 2.4 voor iPhone en iPad is beschikbaar in de App Store als update voor bestaande gebruikers. Het is een bugfix-update en nog niet de compleet nieuwe app VLC 2.5 die is beloofd.

VLC iconVLC for iOS 2.4 is beschikbaar voor mensen die de app al eerder hadden geïnstalleerd. Het is nog niet de grote update van VLC die was beloofd, want dat is versie 2.5 die als compleet nieuwe app zal verschijnen. Via de normale zoekfunctie in de App Store is de update niet te vinden, maar wel via eerdere aankopen. Dat werd ontdekt door iCulture-lezer Dinesh (bedankt!). We leggen hieronder uit hoe dat werkt.


Afgelopen september werd VLC uit de App Store gehaald. De ontwikkelaar werkte ondertussen aan versie 2.4. In december kon je op iCulture lezen dat VLC begin 2015 terug zou komen in de App Store. Maar een exacte datum werd niet gegeven voor de totaal vernieuwde versie 2.5. Betatesters waren op dat moment al aan de slag met versie 2.4 die als tussentijdse update beschikbaar zou komen voor mensen die de app al eerder hadden gedownload. VLC iOS 2.4 bevat diverse verbeteringen, maar kan videoformaten niet met hardwarematige ondersteuning decoderen. Dat is een functie die wel in VLC 2.5 zal zitten.

vlc-player-2-4-downloaden

VLC for iOS 2.4 installeren

Zo haal je als bestaande VLC-gebruiker versie 2.4 binnen:

  1. Ga naar de App Store-app.
  2. Blader naar het tabblad Updates.
  3. Blader omhoog in de lijst, zodat je bij ‘Aankopen’ terechtkomt.
  4. Blader omhoog, zodat je het zoekvak te zien krijgt.
  5. Vul ‘VLC’ in en je krijgt VLC 2.4 te zien.

Dit werkt uiteraard alleen als je eerder al VLC had gedownload. Mocht je de update niet zien, dan kun je (op eigen risico!) versie 2.3 weggooien en daarna bij je eerdere aankopen kijken of versie 2.4 beschikbaar is, zoals hierboven aangegeven.

We begrijpen dat dit een ongebruikelijke manier is om een update te installeren, dus mocht het niet helemaal lukken… wees geduldig. De update zal ongetwijfeld ook verschijnen in de normale update-functie van de App Store. Ontwikkelaar Felix Paul Kühne bevestigde kortgeleden al dat Apple een bugfix-update had goedgekeurd.

vlc-2-4-intro vlc-menu-links

Het heeft geen zin om in de App Store te gaan zoeken naar VLC, want de kans is groot dat je met een nep-app wordt opgescheept. Vrijwel dagelijks verschijnen er nagemaakte apps die doen alsof het om de echte VLC-app gaat. Let vóór het installeren dan ook goed op of de app is gemaakt door ontwikkelaar VideoLAN. Je kunt beter een van de alternatieve apps gebruiken, zoals Infuse.

vlc-for-ios-2-4

Op zoek naar een alternatief? In een app-gids hebben we de vijf beste apps voor fervente filmkijkers op een rij gezet.

vlc-2-4-instellingen vlc-2-4-about

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2015, 19:02
Categorie Apps
Onderwerp vlc
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.