WSJ: ‘Apple vervangt Google Maps door eigen kaartendienst’

Apple zou van plan zijn om dit jaar Google Maps te vervangen met een eigen kaartendienst. Dit laten betrouwbare bronnen weten aan het doorgaans goed geïnformeerde The Wall Street Journal.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

3D iOS mapsApple zou van plan zijn om Google Maps niet langer te gebruiken in de Kaarten-app van iOS. Dit heeft The Wall Street Journal gehoord van zowel voormalig als huidig personeel bij Apple. Later dit jaar zou Apple de dienst uit iOS verwijderen, om deze te vervangen met een nieuwe app die gebruik maakt van Apple’s eigen technologie. Op WWDC zou deze nieuwe dienst worden onthuld. Hoewel de geruchten al langer spelen, is het opmerkelijk dat ook het vaak goed geïnformeerde The Wall Street Journal er over spreekt.

Vele geruchten wijzen er op dat de iPhone gebruik gaat maken van speciale, driedimensionale kaarten in iOS 6. De beweringen tegenover The Wall Street Journal maken de ontwikkeling des te waarschijnlijker: de krant staat er om bekend het vaak bij het rechte eind te hebben bij Apple-geruchten.

De krant zegt enkel dat Apple Google Maps dit jaar wil vervangen met een eigen dienst. Of dit in iOS 6 zal gebeuren is nog niet duidelijk, maar lijkt wel waarschijnlijk: Apple brengt eens per jaar een grote update van iOS uit, waarin nieuwe features zoals dit worden geïntroduceerd.

Apple nam de afgelopen jaren onder andere de bedrijven Placebase, C3 en Poly9 over, die alledrie werkten aan eigen kaartendiensten. C3 en Poly9 zijn allebei gespecialiseerd in het maken van driedimensionale kaarten, waarbij je bijvoorbeeld de hoogte van een gebouw zou kunnen zien.

Google zit ondertussen niet stil: vlak nadat de geruchten over 3D-kaarten in iOS 6 begonnen te spelen kondigde het bedrijf een speciaal evenement aan. Op 6 juni wil Google het gaan hebben over “de nieuwe dimensie van Google Maps”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 16:03
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen google, ios 6, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.