Jailbreak-ontwikkelaar chpwn loopt stage bij Facebook

De bekende jailbreak-ontwikkelaar Chpwn is vandaag begonnen aan een stage bij het sociale netwerk Facebook. Wat hij daar precies doet en wat het betekent voor zijn bezigheden als ontwikkelaar is nog niet duidelijk.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ChpwnDe bekende jailbreak-ontwikkelaar Grant Paul, online ook wel bekend als chpwn, is deze week begonnen aan een stage bij Facebook. Dit liet hij vandaag weten via Twitter. Paul is zeker niet de eerste jailbreaker die bij Facebook aan de slag gaat: in mei 2011 begon George Hotz (Geohot) ook aan een stage bij het Amerikaanse sociale netwerk.


Wat Paul’s stage zal betekenen voor zijn werkzaamheden als jailbreak-ontwikkelaar is nog niet duidelijk. De situatie ligt iets anders dan bij jailbreaker Comex, die bij Apple zelf als stagiair aan de slag ging en daarom stopte met jailbreaken, maar Facebook zou er wellicht niet blij mee zijn dat een werknemer werkt aan jailbreaktweaks voor de iPhone. Afgelopen week suggereerde Tim Cook nog in een interview dat Apple en Facebook op het moment nauw samenwerken, mogelijk aan de integratie van Facebook in iOS 6.

Grant Paul werd vooral bekend met zijn werkzaamheden aan greenpois0n en de website JailbreakMe, waarvoor hij de grafische interface maakte. Ook ontwikkelde hij verschillende tweaks voor de iPhone, waaronder Infiniboard en ProSwitcher. Onlangs was hij nog verantwoordelijk voor Spire, een jailbreak-app die het mogelijk maakt om Siri te gebruiken op de iPad 2, iPhone 4 en de derde en de iPod touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.