Woordwiel: startscherm van de app

Kinderen leren woordjes maken met Woordwiel-app

Woordwiel is een nieuwe Nederlandse app waarmee kinderen woordjes kunnen leren. Aan de hand van klanken maken ze zelf woorden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WoordWiel (link) is een nieuwe app voor kinderen die willen leren lezen. De app is bedacht door leerkrachten en is zowel thuis als op school te gebruiken. De opdracht: zet zoveel mogelijk woorden in je tuin.

Woordwiel: kind kiezen

Woordjes maken met Woordwiel

Het werkt als volgt: je kiest een klank, bijvoorbeeld -eu. Je kind moet vervolgens proberen om hier zoveel mogelijk woorden mee te maken. Alle gemaakte woorden worden verklankt. Kent het kind het gemaakte woord, dan drukt hij/zij op het vinkje en kan er eventueel een foto bij maken (dit is niet verplicht). Dit woord komt vervolgens in het tuintje te staan.

Woordwiel: woorden draaien

Op het startscherm kun je aangeven welke klanken je kind al kent of wil leren. De app is bedoeld voor kinderen in groep 2, 3 en 4. Het is de bedoeling dat kinderen op een interactieve manier bezig kunnen zijn met het maken van woorden. In de app krijg je een highscore te zien, zodat er ook nog een competitie ontstaat wie zoveel mogelijk woorden kan maken.

Woordwiel: tuintje met woorden

Er zijn al veel apps voor kinderen die willen leren lezen, maar deze app geeft ze de mogelijkheid om zelf woorden te maken. Wie weet de meeste woorden met een p-?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 22:07
Categorie Apps
Onderwerpen kinderen, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.