Withings Health Mate iOS 8 HEalth

Withings Health Mate werkt nu met Apple’s Gezondheid-app

Health Mate van Withings op de iPhone synchroniseert nu met Apple's Gezondheid-app. Ook kan je de applicatie beveiligen met Touch ID.

Withings Health Mate iOS 8 HEalthDe fraaie gezondheidsapp Health Mate van Withings ondersteunt na een nieuwe update de Gezondheid-app van Apple zelf. Vanaf versie 2.3 kan je gezondheidsinformatie van andere apps importeren en de activiteit die je in Withings zelf registreert, exporteren. De applicatie profiteert ook van andere mogelijkheden die iOS 8 biedt.

Zo kan je Health Mate voortaan beveiligen met je Touch ID-vingerafdruk, zodat anderen net even wat minder simpel kunnen zien hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel je beweegt. Withings zegt de stappenteller in de app ook te hebben verbeterd.

Het is niet de bedoeling dat je door de Gezondheid-app integratie Withings Health Mate zelf minder gaat gebruiken. Misschien is dat wel de reden dat de profielpagina’s in de app ook vernieuwd zijn. Je hebt meer inzicht in je statistieken, zoals afstand, totaalaantal stappen, het aantal keer dat je 10.000 stappen op een dag aantikte en je laagste gewicht. Je profiel is dus meer een soort scoreboard geworden, vindt Withings.

Health Mate Withings Health Mate Withings gewicht schommeling

Wie de update installeert zonder de omschrijving te bekijken, zal even raar opkijken bij het openen van de ververste app. Withings onthaalt je met de tekst ‘Sla uw gegevens op in de applicatie Santé van Apple’. Een wel erg ongelukkige vertaling van Gezondheid. Voor de rest valt er weinig aan te merken op de verzorgde, kleurrijke en veelzijdige activiteitenapp op de iPhone. Wel kreeg Health Mate recent concurrentie van UP by Jawbone, dat nu ook zonder externe sportapparatuur is te gebruiken. Ook in Withings kan je aan de slag zonder dat je bijvoorbeeld de Withings weegschaal in bezit hebt.

Let op: Van een lezer krijgen we door dat Health Mate de stappen van de iPhone dubbel telt als je synchronisatie met Apple’s Gezondheid aanzet. De synchronisatie niet accepteren voorkomt het probleem vooralsnog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2014, 22:04
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, health, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.