Wisconsin koopt 1.400 iPads met geld van Microsoft

Scholen in Wisconsin krijgen 1.400 iPads voor hun scholieren. Het geld is afkomstig uit een schikking met Microsoft, waarbij de Amerikaanse staat 80 miljoen dollar kreeg, om te besteden aan technologie.

ipad-lagere-schoolDe Amerikaanse staat Winsconsin gaat dit jaar 1.400 iPads voor scholieren kopen, met geld dat ze uit een schikking met Microsoft hebben gekregen. Microsoft moest bijna 80 miljoen dollar betalen in een rechtszaak, waarbij het erom ging dat Microsoft teveel geld in rekening had gebracht aan consumenten bij de aankoop van software. Uit dit potje van 80 miljoen wordt nu 3,4 miljoen dollar gebruikt om scholieren te voorzien van een iPad. In het voorjaar zullen de eerste 600 iPads worden gekocht, in het najaar volgen nog eens 800 stuks. Bill Smojver, directeur technische dient van het schooldistrict in Madison waar de iPad zullen worden gebruikt, zegt dat de tablets goedkoper, draaibaarder en makkelijker te gebruiken zijn dan normale computers.

De scholieren kunnen hun werk draadloos delen en de scholen kunnen hun studieboeken vervangen door digitale boeken. De onderwijsambtenaren in Madison hebben de resultaten bekeken van een iPad-pilotproject op openbare scholen in Chicago en waren onder de indruk. Daarbij bleek dat de scholieren meer betrokken waren bij het lesmateriaal. De scholen kunnen het geld op elke gewenste manier besteden aan technologie, van projectors tot laptops. Maar in dit geval hebben ze voor iPads gekozen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2012, 14:04
Categorie Apple
Onderwerpen duke nukem, fps, ipad, microsoft, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.