Vijf tweaks om Siri te verbeteren (jailbreak)

Wij selecteerden vijf tweaks waarmee je Siri op de iPhone 4S kunt verbeteren. Onder andere Lingual, Sireet, AssistantExtensions en SiriToggles komen in de lijst voorbij.

SiriDe iPhone 4S is inmiddels al meer dan een week lang gejailbreakt. Dit is niet alleen goed nieuws voor iedere iPhone 4S-gebruiker die oude jailbreaktweaks willen gebruiken op de nieuwe iPhone, maar ook voor ontwikkelaars die graag hun zelfbedachte ideeën willen implementeren in Siri. Er verschijnen deze week al een flink aantal interessante tweaks, waarvan wij er vijf in dit artikel voor je uitlichten.

AssistantExtensions

AssistantExtensionsSinds de iPhone 4S is gejailbreakt lijkt het vrij spel voor ontwikkelaars om hun eigen toepassingen voor Siri te bedenken. AssistantExtensions maakt het makkelijk voor iedereen met een beetje programmeerkennis om hun eigen tweak te ontwikkelen met Objective C. Je kunt jouw bedenksel aanbieden in de Cydia Store, waarna iedereen die AssistantExtensions heeft geïnstalleerd hem ook mag gebruiken. Dat de resultaten prima in elkaar steken bewijzen de onderstaande twee tweaks. Benieuwd hoe je zelf zo’n tweak maakt? iDownloadBlog geeft een korte uitleg.

AssistantExtensions is gratis verkrijgbaar in de Cydia Store. De tweak vereist wel een donatie van 5 dollar.

Lingual

LingualLingual maakt van Siri een vertaalmachine die handig kan zijn wanneer je iemand op straat tegenkomt die geen Engels spreekt. Door Siri te vragen om een woord of een zin van het Engels naar een andere taal om te zetten, krijg je het antwoord op je scherm te zien. De tweak ondersteunt op het moment 30 verschillende talen, waaronder Frans, Duits, Nederlands en Chinees. Het is helaas niet mogelijk om van het Nederlands naar een andere taal te vertalen.

Lingual is gratis verkrijgbaar in de Cydia Store. Je hebt ook AssistantExtensions nodig de tweak te gebruiken.

Sireet

SireetJe kunt Siri al gebruiken om berichten te versturen, maar het verzenden van een tweet was nog niet mogelijk. Sireet is een simpele tweak om dit kleine probleem op te lossen. Door Siri te vragen een tweet te verzenden en vervolgens een bericht te dicteren, wordt deze via jouw account op het sociale netwerk geplaatst. Om de tweak te gebruiken hoef je enkel het woord ‘Tweet’ op te volgen met jouw bericht.

Sireet is gratis verkrijgbaar via de MMI repository. Je hebt ook AssistantExtensions nodig om de tweak te gebruiken.

Hands-Free Control

Hands-Free ControlSiri maakt het versturen van berichten in de auto een stuk makkelijker, maar ideaal is de virtuele assistent nog niet: wil je haar activeren, dan moet je eerst de homeknop van je iPhone ingedrukt houden, waardoor je één van je handen van het stuur moet halen om je iPhone vast te pakken. Hands-Free Control zorgt ervoor dat Siri constant naar jouw commando’s luistert, zodat je haar kunt activeren door enkel ‘Siri’ te zeggen. Hierna kun je al je gebruikelijke commando’s via Siri uitvoeren. Zonder nadelen is dit alleen niet: de batterij van je iPhone gaat een stuk sneller leeg.

Hands-Free Control is voor $2,99 verkrijgbaar in de Cydia Store.

SiriToggles

SiriTogglesSiriToggles is een tweak die de functionaliteit van Siri flink uitbreidt. Deze maakt het mogelijk om bepaalde instellingen zoals de helderheid van je scherm en je Wi-Fi-verbinding aan te passen, waardoor je niet langer het instellingenscherm hoeft te openen. Het openen van een app door enkel ‘Launch’ gevolgd door de app-naam te zeggen valt ook erg bij ons in de smaak. Helemaal ideaal werkt dit alleen niet: heb je een Nederlandse app die je wil opstarten, dan kan Siri nog wel eens in de war raken door de uitspraak.

SiriToggles is gratis verkrijgbaar in de Cydia Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.