Hugo Verweij

Wie is de Nederlander op de officiële Apple Watch-website?

Op Apple's officiële Apple Watch website staat Nederlander Hugo Verweij. Wie is hij en hoe komt hij in Apple's promotiescreenshots terecht?

Hugo VerweijHet was je misschien al opgevallen: op Apple’s Apple Watch-website staat een Nederlandse naam verborgen. In één van de promotieshots staat een e-mail van ene Hugo Verweij, die mailt over de beschikbaarheid van een galerij. Die naam kwam ons bekend voor: Hugo is voor iCulture namelijk een oude bekende, die bijna twee jaar terug in een artikel voorbijkwam.


Apple Watch Hugo VerweijIn oktober 2012 zagen we Verweij voor het eerst op iCulture langskomen. De geluidsdesigner had een set minimalistische bel- en notificatietonen voor de iPhone gemaakt met de naam ‘Cleartones Organic‘. Hiermee kon je de gebruikelijke alarmgeluiden van de iPhone vervangen. Een jaar later bracht hij nog een pakket uit met de naam ‘Cleartones Pure‘.

Kennelijk zijn de beltonen Apple opgevallen. Sinds november 2013 is Verweij namelijk werkzaam bij Apple als Senior Sound Designer. Zijn exacte werkzaamheden in het afgelopen jaar zijn een mysterie, zoals we inmiddels wel van Apple gewend zijn. Maar zijn aanwezigheid op een Apple Watch-screenshot geeft ons wel één vermoeden: wellicht werkt Verweij hard mee aan de notificatiegeluiden voor de Apple Watch.

Verweij zou trouwens niet de enige Nederlander zijn die meewerkt aan de Apple Watch: begin dit jaar werd Nederlandse slaapexpert Roy Raymann nog in dienst genomen. Raymann werkte eerder nog bij Philips en zou helpen met de gezondheidsfuncties van de Apple Watch. Daarnaast worden ook de leren Apple Watch-bandjes van Nederlandse koeien gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.