iOS 9 met iPhone, iPad en iPhone 6s.

Downgraden naar iOS 9.1 niet meer mogelijk

Apple signeert iOS 9.1 niet meer, wat betekent dat je vanaf iOS 9.2 niet meer kunt downgraden naar deze versie van Apple's mobiele besturingssysteem. Apple stopt na een tijdje altijd met het signeren van oudere versies van iOS.

iOS 9 met iPhone, iPad en iPhone 6s.

Apple is gestopt met het signeren van iOS 9.1 voor ondersteunende iPhones, iPads en iPods. Dit betekent dat het niet langer mogelijk is om via iTunes te up- of downgraden naar deze versie van iOS. Als je dus al op iOS 9.2 zit, kun je niet meer terug naar iOS 9.1.

Apple bracht op 8 december iOS 9.2 uit, de nieuwe versie van Apple’s besturingssysteem die zich vooral op bugfixes en prestatieverbeteringen focuste. Ook bracht iOS 9.2 kleine verbeteringen voor Apple Music met zich mee. Afgelopen vrijdag verscheen de publieke betaversie van iOS 9.2.1 al, een versie die vooral kleine verbeteringen doorvoert die niet direct opvallen.

Waarom Apple stopt met signeren

Het is overigens niet zo gek dat Apple de stekker uit iOS 9.1 trekt. Als een nieuwe versie van iOS een tijdje beschikbaar is, stopt Apple vroeg of laat met het signeren van de vorige. Hierdoor hoopt Apple dat mensen niet te lang oudere versies van iOS blijven gebruiken, waar misschien nog beveiligingsproblemen en andere bugs inzitten die in de nieuwe versie al opgelost zijn.

Waarschijnlijk zijn er weinig gebruikers die wilden downgraden naar iOS 9.1, omdat iOS 9.2 zoals gezegd vooral voor kleine verbeteringen en prestatieverbeteringen zorgde. Het enige probleem kan zijn dat sommige apps tegen problemen aanlopen in 9.2. Ontwikkelaar Steve T-S op Twitter ontdekte dat iOS 9.1 niet meer gesigneerd wordt door Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2015, 8:19
Categorie iOS
Onderwerpen downgrade, ios 9.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.