WhatsApp-topman ontkent overnamegesprekken met Google

Een WhatsApp-topman heeft ontkend dat WhatsApp in gesprek is met Google over een overname. Eerder gingen er geruchten dat Google 1 miljard dollar had geboden voor de berichtendienst WhatsApp.

whatsapp_logoDe afgelopen dagen was regelmatig op internet te lezen dat WhatsApp verwikkeld is in overnamegesprekken met Google. Het zou gaan om een overnamebedrag van 1 miljard dollar. WhatsApp-topman Neeraj Arora heeft nu ontkend dat er überhaupt overnamegesprekken gaande zijn. Het bericht over de overname is de wereld in geholpen door DigitalTrends, die beweerde dat WhatsApp en Google al vier tot vijf weken in onderhandeling waren. Ze baseerden zich daarbij op één bron.

Ook noemde DigitalTrends een overnamebedrag van 1 miljard dollar en gaf daarbij aan dat WhatsApp het bod te laag vond. Maar Arora, die hoofd business development bij WhatsApp is, spreekt de beweringen tegen. Of een bod van 1 miljard dollar realistisch zou zijn, is moeilijk te zeggen. WhatsApp maakt geen financiële cijfers bekend. Het bedrijf verdient geld met contracten met telecombedrijven en met het verkopen van de app. In Apple’s App Store staat WhatsApp (met kleine onderbrekingen) al jarenlang op de nummer 1-positie als meest gedownloade betaalde app.

Toch staan ze niet op nummer 1 in de lijst met apps die het meeste geld opbrengen. Die eer gaat naar in-app aankoopspelletjes zoals Candy Crush en Clash of Clans. Maar dat kan veranderen als WhatsApp betaalde abonnementen gaat invoeren, die ook voor iPhone gaan gelden. Een screenshot van een betaversie van WhatsApp met betaalfunctie dook onlangs op.

Google zou WhatsApp kunnen gebruiken om de eigen chatdienst Babel op te tuigen. Babel is een combinatie van Google Talk, Hangouts, Voice en Messenger en zou op diverse apparaten moeten werken. Door een overname zou Google hiermee meteen marktleider kunnen zijn. Maar zoals het er nu naar uitziet is het gerucht door de uitspraken van Arora uit de wereld geholpen. WhatsApp CEO Jan Koum spreekt volgende week op een conferentie van AllThingsD, waar hij wellicht meer bekendmaakt. Eerder gingen er geruchten dat WhatsApp zou worden overgenomen door Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 9:23
Categorie Apple
Onderwerpen google, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.