Designconcept toont iPhone met scherm rondom

Twee designers hebben Apple's patent van een smartphone met scherm rondom nagemaakt in een reddering. Erg realistisch vinden de designers het idee niet.

iPhone-New-scherm-rondomApple diende een paar dagen geleden een patent in voor een scherm dat rondom doorloopt. Zo wordt het mogelijk om het schermoppervlak te maximaliseren, zonder dat je kolenschoppen nodig hebt om de telefoon vast te houden. Nickolay Lamm en Matteo Gianni gingen meteen aan de slag om een 3D-rendering te maken van het idee. Ze zeggen: “Zo’n design zou kunnen verschijnen bij de iPhone 6 of 7, of misschien nooit”. Zelf zijn de designers eerder sceptisch.

Ze zeggen: het ziet er cool uit, maar het zal Apple op langere termijn geen voorsprong op de concurrentie geven. Ook al wordt het wel eens tijd dat smartphones er anders uit gaan zien dan de huidige eenheidsworst van telefoons die allemaal op elkaar lijken.

De designers namen bij het maken van onderstaande rendering de volgende punten uit de patentaanvraag in overweging:

  • Geen homeknop en volumeknoppen.
  • Een illusie van diepte, waardoor een 3D-ervaring ontstaat.
  • AMOLED-scherm.
    • iPhone-New-scherm-rondom

      Het concept gebruikt beide kanten van het toestel als scherm. Het originele patent werd al in 2011 ingediend, maar werd nu pas gepubliceerd. Lamm en Gianni denkt dat Apple nieuwe grenzen moet verleggen met nieuwe producten, zoals het bedrijf onder Steve Jobs deed. Het radicaal andere design van deze smartphone zal Apple niet zo snel proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 7:30
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.