EyeFly 3D: driedimensionale beelden op je iPhone zonder brilletje

De EyeFly 3D is een screenprotector voor de iPhone 5 en iPod touch vijfde generatie die je 3D-beelden op je iPhone laat kijken zonder bril.

EyeFly 3DDe EyeFly 3D is een screenprotector voor je iPhone-scherm, die ervoor zorgt dat je 3D-beelden kunt bekijken zonder gebruik van een brilletje. Je iPhone-scherm is hierdoor opeens vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Nintendo 3DS. Je kunt de 3D-beelden vervolgens bekijken via bijbehorende iOS-applicaties in zowel landschaps- als portretmodus.

Op het moment is de EyeFly 3D nog niet verkrijgbaar, maar het is wel mogelijk om alvast een pre-order te plaatsen. Je betaalt dan 35 dollar voor de 3D-screenprotector. Het accessoire wordt vanaf 27 april verzonden naar de eerste bestellers. Je kunt de screenprotector in eerste instantie bestellen voor de iPhone 5 en iPod touch vijfde generatie. Later zal er ook een sticker voor de iPad verschijnen.

De EyeFly 3D maakt volgens de makers gebruik van 500.000 kleine lenzen om het beeld te splitsen in twee aparte displays voor allebei je ogen, waardoor het 3D-effect ontstaat. Dat is ongeveer dezelfde manier waarop de Nintendo 3DS ook 3D-beelden produceert. Nadeel is wel dat je waarschijnlijk geen 3D-beelden buiten de hiervoor bedoelde apps kunt bekijken. Verwacht dus niet opeens een driedimensionaal iconenscherm of 3D-ondersteuning in al je iOS-spellen. Wel kan de app een 3D-video op de juiste manier afspelen, waardoor je bijvoorbeeld je films op je iPhone kunt zetten.

De EyeFly 3D is niet het eerste hulpmiddel dat je iPhone een 3D-scherm geeft: afgelopen jaar zagen we Japanners nog iets soortgelijks maken. Het Nederlandse Woolf bood onlangs nog een manier om je iPhone een 3D-camera te geven.

https://www.youtube.com/watch?v=ATLeU_avV-o&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 9:50
Categorie Accessoires
Onderwerp 3d

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.