WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsbericht

WhatsApp toont twee blauwe vinkjes bij gelezen bericht

WhatsApp toont nu 2 blauwe vinkjes als berichten zijn gelezen. De aanpassing is doorgevoerd, zonder dat er een app-update nodig was.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

blauwe vinkjesWhatsApp heeft vanaf vandaag iets nieuws: er verschijnen nu twee blauwe vinkjes wanneer iemand een bericht heeft gelezen, zoals op de afbeelding hierboven te zien is. Je hoeft hiervoor de app niet te updaten; de blauwe vinkjes verschijnen vanzelf. Erg handig natuurlijk, want voorheen moest je maar raden of iemand je bericht daadwerkelijk onder ogen had gekregen.

Er zijn bij WhatsApp-berichten nu drie statusmeldingen mogelijk: één grijs vinkje wanneer het bericht is gestuurd, twee grijze vinkjes wanneer het bericht is bezorgd en twee blauwe vinkjes zodra het bericht is gelezen door de ontvanger.

whatsapp-2-blauwe-vinkjes

WhatsApp heeft de FAQ op de website meteen bijgewerkt: bij twee blauwe vinkjes is het bericht gelezen door de ontvanger. In een groepschat zal het tweede grijze vinkje pas verschijnen als alle deelnemers in de groep het bericht hebben ontvangen. Je kunt per persoon zien wie het bericht al heeft gelezen.

Lees ook: Blauwe vinkjes in WhatsApp: zo ontwijk je ze.

Echte update komt nog

Het wachten is trouwens op de echte WhatsApp-update, die is geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en 6 Plus. Vooral op de iPhone 6 Plus is het scherm zo opgeblazen, dat het niet meer prettig in gebruik is. Wat het lastig maakt, is dat WhatsApp niet communiceert wanneer de update komt en waarom het allemaal zo lang duurt. WhatsApp reageerde traag op de invoering van 4-inch schermen, was ook al niet zo vlot toen iOS 7 verscheen en met iOS 8 lijkt het opnieuw erg lang te gaan duren. Zelfs functies die maanden geleden zijn beloofd, komen maar niet beschikbaar in de app: de belfunctie is nu uitgesteld naar volgend jaar, omdat het volgens CEO Jan Koum moeilijk te realiseren is. Concurrent Viber biedt het al jaren aan. Afgelopen september kwam de meest recente WhatsApp-update uit met alleen bugfixes.

Update: Wil je geen blauwe vinkjes versturen in WhatsApp? Het is sinds april 2015 mogelijk om de blauwe vinkjes uit te zetten.

Met dank aan tipgevers Stephan, Rick en Harald – afbeelding via @ReubenEGC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 9:34
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.