google-maps-material-design

Google Maps voor iOS krijgt nieuw uiterlijk (update)

De Google Maps-app voor iPhone en iPad heeft een nieuw uiterlijk gekregen met Material Design, Uber-taxi's, OpenTable-reserveringen en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google-maps-material-design
Google Maps voor iOS heeft vandaag een update gekregen, met een Material Design-uiterlijk. De kleuren zijn feller en alles ziet er realistischer uit, met oppervlakken en schaduwen die overeen komen met de werkelijkheid. Maar er zitten ook een paar nieuwe functies in, zoals tafeltje reserveren via OpenTable (in de Verenigde Staten), aanvullende informatiekaarten met foto’s en reviews van populaire attracties in de buurt van je locatie en ondersteuning voor Uber-taxi’s.

google-maps-material-mapsJe kunt zien waar je een Uber-taxi kunt vinden en wat de rit kost, maar dat werkt alleen als je de Uber-app hebt geïnstalleerd en wanneer Uber in jouw regio actief is. Met Google’s Explorer-Functie kun je onderaan de kaart nu snel doorspringen naar lokale hotspots. De achterliggende reden om de app een update te geven, was om het eenvoudiger in gebruik te maken en om functies makkelijker te ontdekken. In een blogposting legt Google bovendien uit wat de gedachte achter het getweakte uiterlijk is: “This new look is all about creating surfaces and shadows that echo the real world; with Google Maps’ new material feel, layers and buttons come to life so you know just where to touch to get directions, recommendations and imagery.”

Update 6 november: De app-update voor Google Maps is nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2014, 17:29
Categorie Apps
Onderwerpen google, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.