whatsapp header

iCulture peilt: WhatsApp werd 1 jaar geleden overgenomen, gebruik jij het nog?

Het is 1 jaar geleden dat WhatsApp werd overgenomen door Facebook. Gebruikers kwamen in opstand over de overname, maar heb je de app daadwerkelijk aan de kant gezet?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp-logoHet is vandaag precies een jaar geleden dat Facebook de overname van WhatsApp aankondigde. Het duurde nog tot de zomer tot de overname helemaal was afgerond, maar het leidde wel tot behoorlijk wat ophef. Weg privacy. Mensen dreigden op te stappen, velen dachten erover om naar Telegram over te stappen. Maar uiteindelijk leek het toch met een sisser af te lopen. Toch zijn we benieuwd, een jaar na de overname: gebruik jij WhatsApp nog net zoveel? Of ben je iemand die een tweede app ernaast gebruikt voor de gesprekken die écht privé moeten blijven?

Sinds de overname heeft WhatsApp zich op het eerste gezicht goed aan de afspraken gehouden. Er zouden geen gegevens worden uitgewisseld met Facebook en hoewel dat nooit echt 100% valt te controleren, is er nog geen sprake geweest van grove privacyschendingen. Wel gaan er geluiden dat WhatsApp op termijn toch reclame krijgt, als blijkt dat het in Facebook Messenger goed werkt.

Ondertussen gaat WhatsApp-alternatief Telegram rustig door met het uitbreiden van de functies: zo komt er binnenkort een fotobewerker in de app en kun je je chatgesprekken afschermen met Touch ID of een pincode. Desondanks heeft Telegram nog geen massapubliek weten te trekken.

Wij zijn benieuwd: gebruik jij de app van WhatsApp nog net zo fanatiek als voorheen? Of ben je de app na de overname door Facebook toch minder gaan gebruiken?

Poll niet goed zichtbaar? Probeer het via deze link!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2015, 11:19
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.